Lahodný recept: Smažená kuřecí srdíčka, která se vám budou rozplývat na jazyku

Z kuřecích srdíček můžete pomocí správného receptu připravit velmi chutný pokrm, kterým nepohrdne žádný člen vaší rodiny.

Pokud máte chuť na něco neobyčejného, jako skvělá volba se nabízí smažená kuřecí srdíčka, která dokáží být s pomocí správného receptu natolik chutná, že jim neodolá žádný člen rodiny. Nemusíte se však bát, pokud budete postupovat podle jednotlivých kroků, které jsou uvedeny níže, úspěch vás určitě nemine. Recept je navíc velmi jednoduchý, takže jej zvládne každý začínající kuchař i kuchařka, pusťte se do toho!

Smažená kuřecí srdíčka

Smažená kuřecí srdíčka jsou skvělým pokrmem, který si prozatím nezískal mnoho oblíbenosti. Pokud však budete postupovat podle níže uvedeného postupu, vytvoříte takovou dobrotu, které opravdu nepůjde odolat – a to jak vůní, tak skvělou chutí. Snažte se samozřejmě sehnat pouze čerstvé potraviny, aby byla srdíčka co nejchutnější a vy jste si je mohli vychutnat na maximum. Budete potřebovat následující ingredience:

  • 500 gramů kuřecích srdíček
  • 100 gramů strouhanky
  • 50 gramů mouky
  • 5-7 polévkových lžic rostlinného oleje (na smažení)
  • 2 ks slepičí vejce
  • Sůl, podle chuti
  • Mletý černý pepř,  podle chuti

Postup pro přípravu:

  • Kuřecí srdíčka nejprve důkladně omyjte a poté je nechte vysušit na papírových utěrkách, aby trochu oschla. Nezapomeňte odřezat všechen tuk, který na nich uvidíte.
  • Nyní udělejte podél každého srdce řez nožem, aby se jakoby otevřela. Nesmí se však stát, že byste srdce prořízli celé.
  • Srdíčka nyní přikryjte je potravinářskou fólií, a poté je naklepejte kuchyňskou paličkou, aby byly v jedné rovině.
  • Srdíčka podle vašich preferencí osolte a opepřete.

  • Připravte si plochý talíř, nasypte do něj mouku a postupně v ní všechna srdíčka obalte z obou stran. Přebytečnou mouku oklepejte.
  • Následně si rozšlehejte vejce, lehce je osolte a poté do nich srdíčka namočte.
  • Nyní si připravte nasekanou strouhanku a srdíčka v nich opět celá obalte.

  • Rozpalte pánev s rostlinným olejem na mírném ohni a smažte v ní obalená srdíčka 3-4 minuty z každé strany. Nepřikrývejte je však pokličkou, aby strouhanka zůstala křupavá.
  • Hotová smažená srdíčka položte na ubrousek, aby se do nich vsákl přebytečný olej. Poté je můžete ihned podávat (nejlépe s vaší oblíbenou omáčkou).

  • A máte hotovo, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]