S pouhými 3 ingrediencemi vykouzlíte „Nejlepší těstovinovou omáčku na světě“. Takhle ji dělají v 5 hvězdičkových restauracích

Tato omáčka ze 3 obyčejných ingrediencí se skvěle hodí ke každým těstovinám. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a překvapte své hosty.

Pokud chcete udělat na své hosty opravdu dobrý dojem, rozhodně byste měli vyzkoušet tento jednoduchý recept. Jedná se o naprosto lahodnou omáčku, která se hodí k naprosto každým těstovinám. Její jedinečnost spočívá především v tom, že její příprava vyžaduje pouze 3 obyčejné ingredience, které pravděpodobně máte již u sebe doma. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se do toho – je to opravdu jednoduché!

Jednoduchý omáčka ze 3 ingrediencí

Za tímto jedinečným receptem stojí respektovaná šéfkuchařka Marcella Hazan – ta jej pojmenovala jako nejlepší omáčku na těstoviny na světě a každý, kdo ji ochutnal, s ní souhlasí. Samozřejmě, stejně jako ve všech ostatních případech, záleží na posouzení každého jednotlivce, a proto si ji dnes můžete připravit i vy. A pokud nebude pro vás zrovna nejchutnější, bude rozhodně ta nejjednodušší. Ačkoliv Marcella zemřela v roce 2013, její recepty žijí dál a navazují na dlouholetou italskou tradici. K její přípravě budete potřebovat následující ingredience:

  • 400 gramů celých rajčat
  • 5 polévkových lžic másla
  • 1 oloupaná a na půlkolečka nakrájená cibule
  • Trochu soli

Postup pro přípravu omáčky:

  • Připravte si všechny ingredience a vložte je do jednoho hrnce (rajčata oloupejte).
  • Nyní vše promíchejte a začněte vařit. Přísady nechte alespoň 45 minut na mírném ohni, přičemž je občas zkontrolujte a promíchejte dřevěnou lžící.
  • Jakmile uplyne stanovaná doba, omáčku dochuťte a můžete ji vesele podávat. V případě potřeby ji stačí ještě trochu osolit nebo opepřit. A samozřejmě ji nezapomeňte před podáváním ještě jednou pořádně promíchat.
  • A máte hotovo, dobrou chuť!

Pokud chcete získat co nejlepší výsledek, můžete během přípravy přidat do omáčky ještě trochu čerstvého parmezánu a bazalky. Tyto dvě přísady jí dodají ještě lepší chuť. Celkově je však příprava tohoto receptu naprosto jednoduchá, tudíž si s ní hravě poradí každý začínající kuchař či kuchařka. Výsledek však se vší pravděpodobností překvapí každého vaše hosta, který ji ochutná – a o to více, pokud mu řeknete, jak jednoduché ji bylo připravit.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*