Zapíchne jehlu do banánu a vykouzlí z něj malé porce. Tento super tajný trik by vás v životě nenapadl

nakrájený banán
Fotografie: Freepik

Ve videu níže se můžete podívat na několik skvělých tipů. které vám ušetří mnoho práce při vaření. Naporcovaný banán nebo rychle oloupaný česnek, tyto triky oceníte.

Také trávíte v kuchyni mnoho času a hodilo by se vám nějakou tu minutu při přípravě jídel ušetřit? Pak se podívejte na tipy, jak práci se surovinami zrychlit a zefektivnit. Jedním z nich je i návod na to, jak pomocí jehly naporcovat neoloupaný banán. Uvidíte, že tyto praktické tipy zařadíte do své každodenní rutiny, protože jsou jednoduše geniální.

Naporcovaný banán díky jehle

Vezměte neoloupaný banán a obyčejnou jehlu. Tu do banánu zapíchněte a posunujte ji uvnitř banánu nejprve doleva. Poté její směr otočte doprava a opět proveďte „řez dužinou banánu”. Poté jehlu vytáhněte a to samé opakujte o 1 cm níže. Takto propíchejte celý banán. Po sloupnutí slupky bude banán rozdělen na stejná kolečka a vy jej tak rovnou můžete pohodlně sníst nebo přidat do jogurtu. Na přesnou techniku se podívejte ve videu.

Loupání vajec a česneku

Jistě už se vám někdy stalo, že jste se trápili s oloupáním vařených vajec a co teprve, když potřebujete sundat slupky z mnoha stroužků česneku. Na oboje vám poslouží obyčejná zavařovací sklenice. Vařené vejce do ní vložte a přilijte trochu vody. Poté sklenici dlaní nebo vrškem uzavřete a začněte jí silně třást. Během chvilky se vaječná skořápka oddělí a vy ji pak jedním pohybem z vejce stáhnete.

U česneku postupujte obdobně, jen do sklenice nepřidávejte vodu. Nejprve vložte celou palici česneku a silně sklenicí třeste. Poté obsah vysypte na prkénko a uvidíte, že stroužky budou odděleny od sebe. Poté je vraťte zpět do sklenice a opět třeste. Jakmile je opět vysypete na prkénko budou bez slupek, případně z nich slupka půjde jednoduše stáhnout prsty.

Rychlé oloupání kiwi

Toto tropické ovoce je vynikající a mnoho lidí je miluje. Někdy je však problém zbavit se jeho slupky. Rozkrojte kiwi podélně na dvě půlky. Vezměte si sklenici a jednu polovinu kiwi. To umístěte na kraj sklenice a její hranu použijte k oloupání kiwi, tak že kiwi zatlačíte spodní částí do hrany sklenice, která bude slupku od kiwi postupně oddělovat.

Loupaní brambor vařených ve slupce

Vyzkoušejte geniální trik, jak si ušetřit práci při loupání brambor vařených ve slupce. Ještě před tím, než je dáte vařit, nařízněte slupku brambory v jejím nejsilnějším místě kolem dokola. Brambory pak dejte vařit a nechte zchladnout. Poté jen stačí prsty stáhnout slupku z brambory. Jde to téměř samo a navíc nepřijdete ani o kousek brambory, která by v případě klasického loupání na slupkách zůstala a vyhodila se.

Zdroj: Newly

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*