Udělejte si doma univerzální rajčatovou omáčku: Je skvělá, i když je bez masa! Hodí se k těstovinám, rýži i knedlíku

Špagety jsou jedno z nejoblíbenějších jídel, které vůbec existují. Dá se k nim totiž vymyslet velké množství různých omáček.

Asi není člověk, který by neměl rád špagety. Je to totiž jídlo, které je velmi rychlé na přípravu a stačí ho jen málo, protože hodně zasytí. Někdo k nim má rád rajčatové omáčky, jiný smetanové. A dnešní recept bude na tu rajčatovou, do které se ale nepřidává žádné maso. Teda vlastně ano, tenké párky, ale je opravdu moc dobrá.

Co budete potřebovat

Na internetu je velké množství receptů na různé omáčky na špagety, a ingredience se tam dost často opakují. Takže je možné, že podobný recept už jste zkoušeli a nebo ho pravidelně děláte. Potřebovat tedy budete:

  • 9 párků
  • olej
  • 3 stroužky česneku
  • 2 polévkové lžíce mouky
  • pepř a sůl
  • lžička cukru
  • 1 cibule
  • 2 lžíce rajčatové pasty
  • 2 nakládané okurky
  • 650 ml vody

Jednoduché a rychlé

Nejprve si na pánvi zahřejte olej. Cibuli nakrájenou na malé kostičky orestujte do měkka. Párky si nakrájejte na kolečka a přidejte je k cibuli. Po 3 minutách přidejte do pánve rajčatový protlak smíchaný se sklenicí vody. Promíchejte a přiveďte k varu. Do omáčky přidejte rozmačkaný česnek a najemno nakrájené okurky.

Mouku rozpusťte ve 400 ml vody. Nalijte hmotu do pánve. Pořádně zamíchejte a znova přiveďte k varu. Přidejte bobkový list a koření podle chuti. Míchejte a vařte dalších 5 minut. Mezitím si uvařte špagety, aby byly hotové ve chvíli, kdy dovaříte omáčku. Hotovou omáčku potom nalijte na talíř se špagetami a podávejte na stůl. Samozřejmě ještě můžete posypat sýrem. Přejeme vám dobrou chuť!