Líná pizza v současnosti dobývá české kuchyně. Tak lehké těsto neumí ani v té nejlepší italské pizzerii

Pokud spěcháte a potřebujete rychle vytvořit chutné a vydatné jídlo, pak si přidejte do seznamu receptů i tento. Vše připravíte za pár minut a po výborné pizze se jen zapráší.

Pizzu milují snad všichni a obzvlášť děti. Někdo ji připravuje z kynutého těsta a pak je příprava o dost delší. Pokud zrovna preferujete rychlost přípravy, pak je tento recept ideální. Výsledná pizza je chuťově vynikající a příprava vám zabere jen pár minut. Další výhodou je, že na pizzu můžete spotřebovat přebytky z lednice a dochutit si ji podle svých preferencí.

Ingredience na pizza těsto

  • 1 šálek kefíru nebo bílého jogurtu (20 ml)
  • ½ lžičky jedlé sody
  • ½ lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 2 vejce
  • 2 šálky hladké mouky

Ingredience na náplň

  • 150 g uzené klobásy
  • 1 rajče
  • 2 sladké papriky
  • 300 g sýra

Ingredience na omáčku

  • 2 polévkové lžíce majonézy
  • 2 polévkové lžíce rajského protlaku
  • 1-2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • koření na pizzu

Postup přípravy výborné pizzy

Nejprve si připravte těsto na pizzu. V míse smíchejte kefír, který má pokojovou teplotu, se solí, jedlou sodou, vejci a cukrem. Přilijte rostlinný olej a vše vymíchejte do hladké hmoty. Poté přidejte přes síto prosátou mouku a zpracujte husté, ale vláčné těsto (mělo by se táhnout). Nachystejte si větší plech a vymažte jej rostlinným olejem nebo vyložte pečícím papírem.

hotová pizza na plechu

pizza

Zamotaná pizza na špejli: Nejchutnější, jakou jste kdy jedli. Již nebudete navštěvovat předražené pizzerie

Těsto na plech přemístěte a vytvarujte rovnoměrně po celém plechu. Nyní si smíchejte ingredience na omáčku. Tedy majonézu, protlak, sůl pepř a koření. Stroužky česneku k ní prolisujte a vše promíchejte. Omáčkou rovnoměrně potřete těsto na plechu. Na ni naskládejte na kolečka nakrájenou klobásu, proužky nakrájené papriky a rajčata nakrájená na plátky.

kousek pizzy

Na hrubém struhadle nastrouhejte oblíbený sýr a vše jím rovnoměrně posypte. Pizzu vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 20–30 minut. Průběžně kontrolujte, aby se horní ingredience nezačaly připalovat. Fantazii se meze nekladou a tak můžete jako náplň použít třeba šunku, kukuřici, ananas nebo různé druhy sýrů. Dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*