Zamotaná pizza na špejli: Nejchutnější, jakou jste kdy jedli. Již nebudete navštěvovat předražené pizzerie

pizza

Pizza se stala v České republice velmi oblíbeným pokrmem. Velké množství restaurací, ale i rychlých občerstvení se zaměřuje na to, že připravuje jen ji.

Abychom si ale tento lahodný pokrm vychutnali, nemusíme vyrážet do města. Jednou z možností je zakoupit si v obchodě pizzu mraženou a tu následně připravit doma v troubě. Mnohem chutnější pizzu si ale během chvíle dokážeme připravit sami doma a to i s přípravou lahodného a křupavého těsta. Její příprava totiž není tak složitá, jak se může na první pohled zdát.

Na přípravu těsta na pizzu budeme potřebovat:

  • 1 vejce
  • 200 mililitrů teplé vody
  • 200 mililitrů teplého mléka
  • 100 mililitrů olivového oleje
  • 20 gramů cukru
  • 10 gramů suchého droždí
  • 670 gramů hladké mouky
  • 8 gramů soli

pizza příprava

Základem celého pokrmu je hladké a vláčné těsto

Nejprve se vrhneme na přípravu samotného těsta. K tomu budeme potřebovat hlubokou mísu, ve které si postupně smícháme vejce, vodu, mléko, cukr a suché droždí. Vše důkladně promícháme a to tak, aby se v těstě nevyskytovaly hrudky. Jako poslední do směsi přidáme také prosátou mouku a sůl. Těsto zakryjte potravinářskou fólií a necháme odpočívat na teplém místě po dobu 30 minut.

pizza motání

Kynuté těsto již dávno není alchymií

Jelikož se jedná o kynuté těsto, během 30 minut dojde ke zvětšení jeho objemu. To je žádaný efekt, rozhodně bychom se jej neměli lekat. Těsto si rozdělíme na 2 stejné poloviny a vyválíme. Připravujeme jej tak, aby nám vznikly dvě obdélníkové vrstvy stejných rozměrů. Jednu těsto si následně namažeme rajčatovým protlakem, posypeme strouhaným sýrem, petrželi a směsí oblíbených bylinek.

krájení pizzy

Líná pizza: Nachystaná za 10 minut a bez zadělávání těsta. 80letý pizzař vyzradil vynikající recept

hotová pizza

Během chvíle vykouzlíme originální svačinu

Existuje ještě jednoduchý trik, jak celý recept ozvláštnit. Na posypanou vrstvu těsta položíme těsto druhé. Pokrm nakrájíme na identické obdélníky a namažeme je rozpuštěným máslem. Dva obdélníky následně položíme na sebe a doprostřed zatlačíme špejli. Těsto kolem ní obtočíme a dáme na plech. Pečeme 25 minut při teplotě 180 stupňů.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*