Sestra mi ukázala, jak mám správně zapéct ty nejlepší obložené sendviče. Jsou vhodné pro každou příležitost

Pizza ze starého chleba

Typickým italským pokrmem, který si získal oblibu i v české kuchyni, je pizza. Nemusíte se ale držet klasického receptu, i tento pokrm lze pojmout originálním způsobem.

Pokud máte doma chleba, který již není úplně čerstvý, není nutné jej ihned vyhazovat. Naopak, i ze starého chleba se dá vykouzlit pokrm, který dokáže překvapit. Takový, který dokonce bude připomínat oblíbenou italskou pochoutku.  Za necelých 15 minut si totiž v pohodlí domova dokážeme připravit napodobeninu italské pizzy, která nás rozhodně překvapí svou chutí.

Ingredience potřebné na přípravu české pizzy z chleba:

  • Chléb – 6 plátků
  • Vejce – 4 kusy
  • Zakysaná smetana – 150 mililitrů
  • Šunka – 200 gramů
  • Sýr – 250 gramů
  • Máslo – 30 gramů
  • Oregano – 1/4 kávové lžičky
  • Sůl – 1/4 kávové lžičky

Pizza ze starého chleba

Vrstvením ingrediencí získáme napodobeninu pizzy

Jako první si k ruce vezmeme hlubokou misku, ve které rozšleháme zakysanou smetanu a vejce. Do této směsi následně přidáme také sůl a koření, vše opět pečlivě promícháme. Připravíme si krajíce chleba, na každý z nich položíme nejprve sýr a poté šunku. Takto obložené chleby, jeden po druhém namáčíme do připravené směsi vejce a smetany.

Pizza ze starého chleba

Obalené chleby přemístíme do trouby

Namočené krajíce chleba odkládáme na připravený plech, který jsme opatřili pečícím papírem. Chléb na papír skládáme obloženou stranou nahoru. Navrch každého krajíce umístíme kousek másla a každý krajíc zasypeme strouhaným sýrem. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a plech s chleby do ní umístíme. Necháme péct po dobu 10 – 15 minut.

Gruzijský pokrm z chleba

Česká verze exotického pokrmu: Zde je nejlepší recept, který vaše líné „vaření“ posune na vyšší úroveň

Pizza ze starého chleba

Chuťová bomba, která překvapí

Jakmile jsou chleby hotové, jednoduše je servírujeme. Můžeme je doplnit také dochucovací omáčkou, například tatarkou nebo kečupem. Tento pokrm je nejen rychle hotový, nejedná se zároveň o nic náročného a to ani finančně. S přípravou této večeře si snadno poradí i naše děti, přesto ale i takto jednoduchý pokrm překvapí svou chutí.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*