Manžela řezníka mi prozradila, proč přidávat do mletého masa kousky chleba. Nejdřív jsem jí nevěřila, ale po prvním soustu jsem byla beze slov

Strouhanka je nezbytnou součástí smažených pokrmů. Nyní se však dostávají do popředí spíše pokrmy, které jsou bez této ingredience. Připravit si je můžete i doma.

Pokud se chystáte pracovat s masem, je dobré si uvědomit, že k mletému masu se velice často přidává i chleba nebo strouhanka. Někteří lidé neznají důvody, proč se to tak dělá. Chleba se většinou dává navíc pro zjemnění textury. Samozřejmě tohoto pečiva nesmíte přidat moc, jinak by výsledek nebyl dobrý. Pokud se někde dočtete, že máte dát i určitou gramáž bochníku, na váhu se dává suchý. Až po zvážení se namáčí. Existuje několik surovin, kterými lze pečivo nahradit.

Suroviny, které nahradí chleba

Pokud potřebujete přidat k masu pečivo, ale doma jste našli pouze bochník, na němž se objevila plíseň, použijte něco jiného. Hodit se bude například krupice, škrob, hladká mouka, nastrouhaná mrkev (brambory nebo zelí), ovesné vločky namočené v mléce nebo nakrájená cibule. Všechny tyto ingredience můžete použít, když nebudete mít chleba. Kdo nechce pracovat s pečivem a masem, má možnost si udělat pokrm z mletého masa bez těchto přísad.

Fotografie: Pixabay

Hamburgery si získaly velikou oblibu

V této době se snad nenajde nikdo, kdo by neznal hamburgery. Jsou totiž oblíbené po celém světe. Staly se velice oblíbeným pokrmem hlavně v létě, kdy si je lidé rádi připravují na grilu. Stačí vzít 80 % hovězího a 20 % mletého masa, vytvarovat placku a dát ji na pánev nebo na rošt. Smícháním těchto dvou druhů vytvoříte skvělý obsah tuku. Pokud byste dělali maso na pánvi, pokuste se smažit na minimálním množství oleje. Nakonec osolte a opepřete. Vložte do rozkrojené housky, přidejte salát, cibuli, okurku a kolečka rajčat.

Fotografie: Unsplash

Kebab připravovaný na špejli

Tento pokrm nezná příliš mnoho lidí. Připravuje se z jehněčího masa a sádla. Do toho se přidává ještě cibule, koření a bylinky. Následně je potřeba vše promíchat.

Směs poté vytvarujte do válečku a napíchněte na špejli. Nakonec je potřeba napíchnuté maso na špejli smažit na rozehřátém oleji v pánvi. Toto jídlo si jistě získá oblibu u některých strávníků.

Fotografie: Pixabay

Předkrm z mletého masa

Jestliže máte doma sušičku nebo moderní troubu, využijte jejich vlastností a připravte si plněný předkrm. Budete potřebovat mleté kuřecí nebo hovězí maso. To smíchejte s vaším oblíbeným kořením a suchou feferonkou. Smíchejte tak, aby vznikla pasta a naneste ji do stříkačky na maso.

V tenkých proužcích vytlačte na plech vyložený pečícím papírem. Nakonec vložte do sušičky a sušte do doby, dokud nebude pokrm tuhý a ohebný. Nesmí se lámat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]