Až ochutnáte moje klobásky z mletého masa, tak po těch z obchodu už nikdy nesáhnete. Recept od vyhlášeného řezníka

Šťavnaté karbanátky z mletého masa k obědu nebo večeři jsou klasikou. Klobásky se vyrábějí mnohem méně často, ačkoli suroviny jsou stejné.

Pokrmy z mletého masa jsou obecně velmi oblíbené. Skvělé je, že můžete použít jakékoliv maso, které máte rádi. Někdo preferuje vepřové maso, jiný zase hovězí maso, nebo kuřecí maso. Samozřejmě se dají kombinovat i různé druhy masa. Výhodou je, že si můžete sami doma namlít jakékoli maso máte rádi a budete vědět, co je vevnitř, což se u kupovaných výrobků vždy nedá tvrdit.

„Klobásky“ z mletého masa

Klobásky sice nepatří zrovna k pokrmům zdravého životního stylu, ale tyto klobásky připomínají klobásu pouze svým tvarem. Ve skutečnosti jde o obdobu karbanátků, které jsme pouze přeměnili do jiného tvaru. Výhodou těchto klobásek je, že se dají připravit jako hlavní chod s jakoukoliv přílohou nebo je můžete položit na stůl při různých příležitostech a použít jakékoliv oblíbené studené omáčky. Pak skvěle poslouží jako tzv. „finger food“. Budete potřebovat tyto suroviny:

  • Mleté maso 550 g
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 stroužky
  • Mléko 100 ml
  • Solené máslo podle chuti
  • Sůl podle chuti
  • Masové koření podle chuti
Fotografie: Freepik

Postup pro výrobu

Vezměte si maso, které máte buď namleté od řezníka nebo si jej umelete sami doma. Přidejte cibuli a obě suroviny pokrájejte nahrubo. Vezměte si mixér a smíchejte maso a cibuli s česnekem, mlékem, solí a kořením.

Jako pomocníka pro tvorbu úhledných malých válečků si vezměte cukrářský pytlík, ze kterého odstřihnete špičku tak, aby šlo maso hezky vytlačit. Směs do něj naplňte.

Máte téměř hotovo

Vezměte si pánev, ve které rozpálíte rostlinný olej a sáčkem na něj vytlačujte malé klobásky o délce okolo 10 – 15 centimetrů. Maso smažte pěkně do zlatova ze všech stran. Po usmažení klobásky vyjměte na talíř vystlaný kuchyňskou utěrkou, která vpije přebytečný tuk.

Na závěr klobásky ozdobte bylinkami, například petrželkou a můžete je podávat. Tento pokrm je výborný k jakékoliv vámi oblíbené příloze, ale nejlépe jej doplní brambory. Přejeme vám dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]