Stačí pouze kefír, mleté maso a pár základních surovin. Geniální jídlo je na světě, okamžitě si ho zamilujete

Masové koláče jsou velmi chutné. Vyzkoušejte jeden z nejjednodušších a nejrychlejších receptů, který je navíc opravdu lahodný.

Mleté maso je oblíbenou surovinou pro vaření nejrůznějších pokrmů. Dají se z něj dělat různé karbanátky, patří do hamburgerů a konzumuje se také jako sekaná. Skvěle chutná s těstovinami. Lahodné je pečené, vařené i smažené. Proč ho tedy nevyzkoušet jako součást slaného koláče, který je navíc ozvláštněný kefírem.

Potřebujete následující přísady pro vaření

Připravte si 400 gramů mletého masa a stejné množství kefíru. Potřebovat budete také 300 gramů mouky, jednu cibuli, tři vejce a jedno rajče. Z koření je potřeba sůl a pepř. Dále také jedna lžička cukru a půl lžičky jedlé sody. Nachystejte si také tři lžíce rostlinného oleje. Začněte tím, že si nakrájíte cibuli nadrobno a klasicky ji do poloměkka osmažíte na pánvi. Poté na pánev přidejte také mleté maso.

Nyní je čas směs dochutit. Použijte tedy sůl a pepř. Přidat můžete také další oblíbené koření, případně aromatické bylinky. Vhodné je například oregano. Poté maso smažte do změknutí. Nechte vystydnout.

Zatím přidejte sůl a cukr do kefíru, který by měl mít pokojovou teplotu. Přidejte také vejce a sodu a vše společně promíchejte. Přidejte také prosátou mouku a vypracujte husté těsto. Teď je vhodná doba připravit si formu na pečení.

Fotografie: Freepik

Připravte se na pečení

Formu zakryjte pečícím papírem a nalijte na něj část těsta. Na něj pak položte plátky nakrájených rajčat a také bylinky. Rajčata vytvoří šťávu, která nasytí náplň a zabrání tomu, aby byla suchá a tuhá. Přidejte maso s cibulí a navrch opět nalijte zbylé těsto. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Poté pečte slaný koláč asi 20 až 30 minut.

Po upečení můžete pokrm klidně ihned podávat. Stačí koláč rozkrájet na velké čtverce a servírovat je na talíř. Dozdobit lze ideálně čerstvými bylinkami, které jídlu dodají na svěžesti a také na příjemné chuti.

Dobrou zprávou je, že koláč je chutný nejen teplý, ale také studený. Pochutnat si na něm tak můžete klidně i na výletě, kde není možnost si pokrm ohřát. Je také skvělou alternativou na rodinné oslavy.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]