Vepřové kotlety v těstíčku. Senzační recept na tradiční večeři v novém vydání

Výtečné, vydatné, rychlé, a přesto tak jednoduché. Kotlety v těstíčku si zamiluje každý, dítě, ale i dospělý jedlík. Připravte si je podle našeho receptu. 

Vepřové kotlety patří mezi nejoblíbenější maso, lze tvrdit ve většině zemí v Evropě. Recept je jednoduchý a maso vás překvapí svou dokonalou chutí a křehkostí. Můžete je připravit jako oběd pro rodinu nebo jako pohoštění pro přátelé. Dopřát si je můžete k bramborovému salátu, kaši, ale klidně i jen se zeleninou. Skvěle chutnají s vařeným bramborem a okurkovým salátem.  

Suroviny pro přípravu a samotný výběr masa

  • 700 g vepřové kotlety
  • 300 ml mléka
  • 300 g hladké mouky
  • 2 PL rostlinný olej
  • 200 g špenátu
  • 150 tvrdého sýru – eidam, gouda
  •  1 vejce vel. M
  • 1 PL smetany
  • 1 ČL hořčičných semínek
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Výsledek také hodně záleží na výběru masa. Pokud vyberete chutné a čerstvé, celek bude dokonalý. Doporučujeme nekupovat maso ze supermarketu, ale raději ho kupte z menšího řeznictví nebo od soukromníka. Jestliže nemáte takovou možnost, nic se neděje. I špenát vybírejte podle kvality. Raději v BIO kvalitě. Kvalitní špenát lze sehnat i v supermarketu. 

Příprava kotlet v těstíčku

Připravte si dvě lžíce oleje a přidejte ho do vroucího mléka. Jakmile mléko začne vřít, odstavte jej a přidejte mléko. Míchejte vařečkou a následně rukama. Pozor, abyste se nespálili. Připravte si maso – nakrájejte ho na osm plátků a opepřete ho a osolte dle chuti a libosti. Nyní  připravíme špenátovou směs. A to tak, že vložíte špenátové listy do mixéru a s nimi i hořčičná semínka, trochu soli, vejce, strouhaný sýr a smetanu. Vznikne vám hustější hmota. 

Těsto je hutnější konzistence, takže jej rozdělte na 16 dílků, které následně rozválíme tak, aby bylo o trochu větší než samotný plátek masa. Nyní na jednu placku těsta položte plátek masa, na který dáte směs ze špenátu a přiklopíte dalším plátkem masa. Těsto pořádně stiskněte po stranách, aby obsah nevytekl. Takhle postupujte se všemi kousky masa. Kotlety smažte na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]