Nejuspokojivější salát horkých dnů: Kuřecí pra se sýrem, majonézou, vajíčkem a kukuřicí

Pokud jste dostali chuť na trochu jiný druh obědu, můžete krom zahraniční restaurace vyzkoušet i něco tak zdánlivě obyčejného, jako je tento salát okořeněný vejcem a sýrem. 

Jakmile dostane člověk chuť na trochu jiný a nejlépe i lehčí oběd, který se připraví prakticky sám, většinou přijde na mysl salát. Jenomže pokud si ho dáte jen se zeleninou, tak s dost velkou pravděpodobností dostanete brzy hlad a budete si muset dát zase něco jiného. Pokud si tedy salát chytře nedoplníte něčím navíc, třeba vejcem, kuřecím masem a sýrem. To už zní jako kombinace, která vám nejen zachutná, ale hlavně vás i potřebně zasytí a skoro bez námahy.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

  • Kuřecí prsa – 300 g
  • Tvrdý sýr – 170 g
  • Konzervovaná kukuřice – 120 g
  • Slepičí vejce – 3 kusy
  • Majonéza – 120 g

Nachystejte si menší hrnec a nalijte do něj dostatečné množství vody. Přidejte trochu soli a dejte do něj vařit vejce natvrdo, což zabere cca 8 minut od dosáhnutí bodu varu. Sůl jste do vody dali z toho důvodu, že pokud by vejce praskla, nevytečou vám díky ní ven. Do jiného hrnce opět napusťte vodu a znovu ji osolte, tentokrát pro lepší chuť.

Dejte do ní vařit kuřecí prsa doměkka. Tvrdý sýr mezitím nakrájejte na menší kostičky, dejte si s nimi záležet a celý salát bude ve výsledku vypadat o dost lépe. Jakmile budou kuřecí prsa hotová, vyčkejte, než vychladnou a poté je vidličkou natrhejte na kousky. Vejce také nakrájejte na kostičky, podobně jako sýr, jen se nemusíte tolik snažit, stejně se budou rozpadat.

Nachystejte si velkou salátovou mísu a dejte do ní maso. Postupně k ní přidejte sýr, konzervovanou kukuřici a spolu s majonézou vše důkladně promíchejte. Vařená vejce dejte do mísy až nakonec, jelikož kdybyste je míchali ihned, mohla by se úplně rozpadnout. Po finálním zamíchání můžete salát podávat, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*