Dokonale vyvážený salát je lehký a jemný. Zamilujete si ho na první sousto a ještě ke všemu vypadá krásně na talíři

Pokud se řadíte mezi milovníky salátů, vaší pozornosti by neměl uniknout ani tento. Připravíte ho ze základních surovin a jeho chuť si jednoduše zamilujete.

Někdo saláty opovrhuje, jiný na ně nedá dopustit. Ať už se řadíte ke kterékoliv skupině, tuto salátovou variaci si jistě zamilujete. Nejen, že vás dokáže plně zasytit – čímž nahradí hlavní jídlo, ale také vás nadchne svojí lehkostí, jemností a dokonalou vyvážeností chutí. V tomto salátu zkrátka není žádná ingredience navíc, naopak, vše je pečlivě zvoleno tak, aby výsledek ohromil chuťové buňky i těch největších gurmánů.

Suroviny potřebné pro přípravu salátu:

  • 100 gramů tvrdého sýru
  • 3 kusy středně velkých až větších brambor
  • 4 kusy vajec velikosti M
  • 2 kusy kuřecích stehen
  • 1 kus středně velké cibule
  • majonéza
  • ocet, sůl, cukr
  • koření dle vašich chuťových preferencí
Fotografie: Freepik

Přípravu zvládnete během několika minut

V prvním kroku si k ruce vezměte menší hrnec, do kterého nalijte asi litr vody a přiveďte ho k varu. Ve vodě rozpusťte špetku soli, špetku cukru a jednu až dvě polévkové lžíce octa. Než se voda začne vařit, očistěte si připravenou cibuli, kterou následně nakrájejte na kostičky. Připravenou cibuli poté nasypte do vroucí vody a nechte asi 10 minut povařit. Po uplynutí požadované doby cibuli vyjměte a papírovou utěrkou ji důkladně osušte.

Fotografie: Freepik

Během doby, kdy se cibule marinuje ve vroucí vodě, si k ruce vezměte kuřecí stehna. Ta omyjte pod proudem studené vody a v osolené vodě uvařte. Do vody můžete k masu přidat rovněž jakékoliv další koření podle vašich chuťových preferencí.

Uvařené maso z vody vyjměte a nakrájejte na menší kousky. V samostatném hrnci rovněž uvařte omyté brambory. Jakmile jsou brambory měkké, zchlaďte je a na hrubém struhadle je nastrouhejte.

Na hrubém struhadle rovněž nastrouhejte připravený sýr. Nyní si v menším hrnci uvařte i připravená vejce. Jakmile budou hotová, zchlaďte je, oloupejte, oddělte žloutky od bílků a nakrájejte je na tenké nudličky.

V momentě, kdy máte všechny ingredience připravené, můžete začít vytvářet jednotlivé vrstvy salátu – nejprve začněte brambory, pokračujte cibulí, kuřecím masem, žloutky, sýrem a bílky. Na každou z uvedených vrstev utvořte jakousi mřížku z připravené majonézy. Hotový salát konzumujte nejlépe ihned.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]