Vývar podle těch nejlepších šéfkuchařů. K dokonalé chuti stačí jedna ingredience

Fotografie: Pexels

Většina lidí vývar prostě miluje, ale ne všichni ho dokážou udělat takový, jako bývá v restauracích. To už nyní bude minulostí.

Vývar je prostě nestárnoucí klasika. Žádný nedělní oběd se bez pořádného vývaru neobejde, teda aspoň toho se držela moje babička i maminka. No a nyní vám prozradím tajný recept, díky kterému bude vaše nedělní polévka skvěle chutnat. I ti nejlepší kuchaři ho používají dodnes. A možná se budete divit, že za tuhle vynikající chuť může pouze jedna přísada.

Co budete potřebovat

  • 2 litry vody
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 celer
  • 3 bobkové listy
  • 7 – 10 zrn nového koření
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2-3 kusy kuřecích paliček
  • 1 kus hovězího nebo kachního masa
  • kopr dle chuti
  • sušené houby dle chuti

A teď přichází ta nejnáročnější část

Omyjte a očistěte si jak hovězí, tak kuřecí maso. Osušte a vložte ho do hrnce. Společně s ním přidejte ještě bobkové listy, nové koření, oloupaný česnek a cibuli. Ze začátku se to může trochu připalovat, ale to nevadí. Vše zalijte vodou a nechte asi půl hodiny dusit.

Fotografie: Pexels

Právě přišel čas na tajnou přísadu

Mezitím si omyjte mrkev, petržel a celer. Zeleninu oloupejte a nakrájejte na menší kousky, není nutné krájet ji na kostky. Kousky by měly být stejně velké.

Nakrájenou zeleninu vložte do vývaru. A přesně teď přichází čas na zmiňovanou tajnou ingredienci, kterou není nic jiného než sušené houby. Přidejte je do vývaru a už nyní ucítíte, jak krásně polévka voní.

Vývar chutná nejlépe čerstvý

Teď už si jen nakrájejte kopr a petržel a do hrnce přidejte asi 3/4 těchto bylinek. Polévku vařte ještě asi dalších 15 minut. No a máte hotovo. Tento vývar chutná nejlépe čerstvý s vařenými domácími nudlemi. Misku s vývarem ještě ozdobte čerstvými bylinkami a můžete servírovat. Přejeme vám dobrou chuť.

Fotografie: Pexels

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]