Upečte si tu nejlepší sekanou podle světových šéfkuchařů. Je to jednodušší, než si myslíte

S tímto receptem na sekanou zabodujete u každého, komu ji nabídnete. Opravdu ji vyzkoušejte, stojí to za to.

Není třeba jíst stále nezdravě, ale někdy není od věci si trošku zahřešit. Přece jen, diety nejsou všechno a když si někdy dáte něco nezdravého, svět se nezboří. A pokud patříte mezi milovníky masa a sekané, tak si tento recept rozhodně zamilujete. Takto totiž připravují sekanou opravdoví šéfkuchaři.

Co budete potřebovat

Každý člověk má na sekanou svůj vlastní recept, který si vylepšuje podle svojí chuti. Každý ji vlastně dělá jinak, ale ve výsledku je vždy velmi chutná. K přípravě této sekané budete potřebovat následující ingredience:

  • 1 kg panenky
  • 500 g vepřové plece
  • 2 lžíce sladkého kmínu
  • červená cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 3 hrnky čerstvé strouhanky
  • hrnek nasekané petrželky
  • sůl, pepř
  • 3 vejce
  • půl šálku bílého vína
  • bazalka
  • 500 g mozzarelly

Je to opravdu jednoduché

Nejprve si nahrubo namelte maso s kmínem, poté smíchejte v míse s vejci, strouhankou, petrželkou, cibulí, česnekem, ovocnou šťávou, vínem a kořením. Pořádně tuto směs promíchejte a poté ji dejte na plech vyložený pečicím papírem, zarovnejte, posypte bazalkou a navrch dejte polovinu nakrájené mozzarelly.

Nyní pomocí pečicího papíru udělejte z tohoto masa roládu, zkrátka tak, jak má vypadat správná sekaná. Vložte do předehřáté trouby a pečte přibližně hodinu. Poté na sekanou dejte zbývající mozzarellu a dejte znovu do trouby, dokud sýr nebude rozteklý a křupavý. Před krájením musíte nechat aspoň 10 minut vychladnout, aby vám sekaná nepopraskala. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*