Od teď už budete dělat palačinky jen podle tohoto receptu. Jsou tak měkké a křehké

Asi všichni lidé, zejména děti, milují palačinky. A to na jakýkoliv způsob, naslano, na sladko, vždy s nimi uděláte radost.

Palačinky jsou pokrm, který většina žen dělá, když už neví, co by uvařila. Jsou rychlé, levné a především velmi jednoduché. A každé dítě je vždy nadšené, když se dozví, že na oběd budou palačinky. Na internetu je velká spousta různých receptů, takže je jen na vás jaký si vyberete. Ale tento zaručuje, že vaše palačinky budou velmi křehké a měkké, no zkrátka nejlepší, které jste kdy jedli.

Co budete potřebovat

  • 0,5 l kefíru
  • 2 vejce
  • 250 ml vařící vody
  • 0,5 lžičky sody
  • 3 polévkové lžíce oleje
  • 40 g rozpuštěného másla
  • 60 g cukru
  • špetka soli
  • 300 g mouky

Ještě je třeba připravit náplň

  • 800 g tvarohu
  • cukr a zakysaná smetana dle chuti
  • vanilkový cukr
  • 50 g rozinek

Je to velmi jednoduché

Nejprve si smíchejte vejce s cukrem a solí. Nejlepší bude, když to uděláte pomocí mixéru. Přidejte 250 ml kefíru, mouku a vanilkový cukr. Těsto vymíchejte do směsi, ve které nebudou žádné hrudky. Nyní přišel čas nalít druhou polovinu kefíru. Dále vezměte 250 ml vroucí vody a přidejte půl lžičky sody. Promíchejte a postupně vmíchejte do těsta. Pokud je výsledná směs příliš hustá, přidejte více vařící vody.

Těsně před smažením přidejte ještě malé množství oleje a rozpuštěné máslo. Pánev si vymažte olejem a dejte na sporák, měla by být rozpálená. Palačinky smažte z obou stran, dokud nebudou mít zlatavou barvu. Tyto palačinky můžete jíst s úplně jakoukoli náplní. Z tohoto množství vám vznikne asi 25 palačinek. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]