Skvělá podzimní večeře: Babiččin fazolový salátek s uzeným masem

Saláty s fazolemi jsou velmi chutné, originální, a pokud k nim přidáte další zeleninu, získáte zdravé a nestandardní jídlo

Jednoduchý salát jako příloha k hlavnímu jídlu nebo rychlá večeře, kterou nic nezkazíte. Pokud si nepotrpíte na těžká jídla, ale zároveň neradi chroupete syrové listy, tento zeleninový salát je pro vás skvělou volbou. My jsme se při jeho přípravě drželi doporučených surovin, určitě ale nebude na škodu, když si doplníte zeleninu, která vám chutná. Fazole a luštěniny obecně našemu tělu prospívají, určitě tak s tímto jednoduchým pokrmem nešlápnete vedle.

Netradiční salát s fazolemi

Tento salát, který často dělává babička jednoho z našich redaktorů je neobvykle aromatický a originální. Místo majonézy můžete použít bílý jogurt nebo zakysanou smetanu. Krutonky z žitného chleba si můžete připravit doma nebo si je můžete koupit už hotové. K přípravě této večeře budete potřebovat následující suroviny:

  • konzervované fazole, 150 g
  • konzervovaná kukuřice, 150 g
  • chléb, 4 plátky
  • uzené maso, 300 g
  • sůl a pepř
  • česnek 3 stroužky
  • sýr 150 g
  • nakládané okurky 4 ks
  • majonéza podle chuti
Fotografie: Freepik

Postup přípravy receptu

Vezměte si jakékoliv uzené maso, může být šunku, kuřecí nebo vepřové maso. Zkrátka podle vaší chuti zvolte maso, které máte nejraději. Můžete použít také maso, které vám zbylo z polévkového vývaru. Maso si nakrájejte na kostičky a osmažte jej na suché pánvi. Nechte jej vychladnout a vrhněte se na přípravu zeleniny.

Fotografie: Freepik

Na kostičky si nakrájejte sterilované okurky. Poté k nim přidejte fazole (červené nebo bílé) a plechovku kukuřice. Na kostičky si nakrájejte také sýr. Tři stroužky česneku utřete na struhadle nebo prolisujte a potřete jím plátky žitného chleba. Posolte jej a nakrájejte na kostky. Poté na sucho osmažte, aby vám vznikly krutonky.

Fotografie: Freepik

Všechny připravené suroviny smíchejte dohromady a dochuťte majonézou. Podle chuti přidejte případě sůl nebo pepř. Salát podávejte ihned, čerstvý po přípravě, aby vám krutony nezměkly. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]