Voňavé cuketové palačinky: Můžete jich sníst kolik chcete a nepřiberete ani deka – tajný recept od dietoložky

Tyto cuketové placičky si zamiluje každý, kdo jich ochutná. Jsou skvělé a na večeři úplně ideální. Jen je vyzkoušejte.

Cuketa je zelenina, ze které se dá připravit víceméně úplně všechno. Je ideální pro přípravu různých letních pokrmů, které nejsou náročné na přípravu a v létě dostatečně zasytí. Vyzkoušejte si udělat tyto cuketové palačinky, které můžete jíst jak na snídani, tak na večeři. Budou je milovat všichni, dokonce i vaše děti. Tak směle do toho.

Co budete potřebovat

  • cuketa, 1 ks
  • vejce, 2 ks
  • teplé mléko, 300 ml
  • mouka, 200 g
  • prášek do pečiva, 1 lžička
  • sůl, pepř, tymián a další koření podle chuti
  • strouhaný sýr, 200 g
  • cibule, čtvrtka
  • zelenina

Je to velmi jednoduché

Nejdříve si nastrouhejte cuketu na struhadle, osolte a promíchejte. Vejce si smíchejte s mlékem a míchejte úplně do hladka. Do mléka si nasypejte prosátou mouku s práškem do pečiva a udělejte těsto. Mělo by být husté a hladké. Z cukety pořádně vymačkejte šťávu a poté ji dejte do těsta a opět promíchejte.

Cibuli si nakrájejte úplně nadrobno spolu s bylinkami podle vaší chuti a také ji přidejte do těsta. Sýry si také nastrouhejte a pořádně promíchejte s těstem. Ještě přidejte různé koření a pepř podle chuti. Pánev si vymažte olejem a na ni dejte trochu těsta. Na mírném ohni smažte zeleninové placky. Smažte 5 minut na každé straně.

S čím podávat

Tyto měkké zeleninové placky podávejte s různými omáčkami podle vaší chuti. Například si vyrobte česnekové máslo. Na jeho přípravu smíchejte změklé máslo s nadrobno nasekaným koprem a rozmačkaným česnekem. K těmto palačinkám je to totiž to nejlepší, co můžete udělat. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*