Cuketou proti přebytečnému tuku: Unikátní recept od dietoložky na výbornou dietní polévku, po které se budete moci utlouct

Na přípravě této skvělé cuketové polévky není nic složitého. Do toho se ingredience, které potřebujete, dají spočítat na prstech jedné ruky. Co víc si přát?

Možná si myslíte, že dietní jídlo nemůže být chuťově dobré, ale to je velký omyl. Jasně, že nezdravá jídla jsou mnohdy lepší, ale rozhodně to není pravidlem. A tento recept to tedy opravdu potvrzuje. Připravte si skvělou nízkokalorickou cuketovou polévku, která vás zasytí a do toho vám bude vážně chutnat. A navíc je to velmi jednoduché.

Co budete potřebovat

  • cuketa
  • 1 cibule
  • 1 čajová lžička papriky
  • polévková lžíce mrkve
  • 3 stroužky česneku
  • polévková lžíce oleje
  • dle chuti petržel a tvrdý sýr

Je to vážně jednoduchá polévka

Nejprve si nakrájejte cibuli a mrkev na malé kostičky. Poté je dejte do zahřátého hrnce s rostlinným olejem a smažte na středním ohni asi 7 minut. Během této doby si nakrájejte cuketu na středně velké kousky. Vložte je do hrnce a smažte společně s cibulí a mrkví. Za stálého míchání smažte přibližně 10 minut.

Zeleninu zalijte vodou tak, aby ji zcela pokrývala. Podle chuti osolte a opepřete a vařte dalších 15 minut. Přidejte namačkané stroužky česneku a můžete odstavit polévku z ohně. Rozmixujte ponorným mixérem nebo i běžným mixérem. Pokud nemáte, tak polévku klasicky přepasírujte přes síto.

A máte hotovo

Nalijte polévku na talířek a přidejte strouhaný sýr, petrželku a promíchejte. No, a vaše dokonalá a dietní polévka je hotová. Příprava této polévky trvá méně než 10 minut, takže se dokonce hodí i jako večeře v době, kdy na vaření nemáte vůbec náladu. Pokud je velké teplo, bude vám tato polévka chutnat i studená. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]