Toto je nejlahodnější houbová polévka, jakou jste kdy jedli. Kouzlo dělá 1 ingredience navíc – teplá dobrota, jedinečná chuť a vůně

Pomalu nastává čas lahodných bramboraček a houbových polévek. Pokud byste rádi vyzkoušeli něco nového, nechte se inspirovat touto lahodnou polévkou se smetanou, sýrem a koprem.

Deštivé a sychravé počasí se pomalu vkrádá do horkého letního počasí a čas od času přijde vhod chutná, horká polévka. Pokud už jste narazili v lese na krásné houby, vyzkoušejte tuto lahodnou houbovou polévku se smetanou a sýrem a s česnekovými krutony. Vsadíme krk na to, že vám bude chutnat stejně moc, jako nám.

Na nejlepší houbovou polévku budete potřebovat

  • Houby – 400 g
  • brambory – 4 ks
  • sladká plnotučná smetana nebo mléko – 200 ml
  • mrkev – 2 ks
  • tavený sýr – 200 g
  • cibuli – 2 ks
  • kopr – 1 snítku
  • sůl a pepř – podle chuti
  • trochu oleje do základu

Na krutony

  • Chléb – 2 plátky
  • česnek – 2 stroužky
  • olivový olej – dle potřeby

Postupujte následujícím způsobem

V jednom hrnci dejte vařit vodu. Mezitím oloupejte brambory a nakrájejte je na kostičky. Když voda v hrnci začne bublat, osolte ji a vhoďte do ní brambory a vařte je asi 10 minut. Mezitím očistěte cibuli a mrkev a obojí nakrájejte nadrobno, případně nastrouhejte. Houby očistěte a nakrájejte na tenké plátky.

V pánvi rozehřejte trochu oleje a přihoďte na něj nakrájenou cibuli. Osmahněte ji dorůžova a poté přidejte i mrkev s houbami. Vše restujte dozlatova a poté celý obsah pánve vyklopte do hrnce s vodou a bramborami. Přísady v hrnci dobře promíchejte a vařte doměkka.

Fotografie: Pixabay

Tavený sýr nakrájejte na kostičky a vložte je do malé misky. Zalijte je smetanou nebo mlékem a vidličkou vše prošlehejte dohladka. Jakmile jsou brambory v hrnci měkké, přilijte do směsi rozšlehaný sýr ve smetaně.

Dobře promíchejte, dochuťte polévku solí a pepřem a ještě chvíli provařte. Kopr propláchněte a nasekejte ho najemno a přihoďte ho do hrnce s polévkou. Přiklopte pokličku a nechte vše vařit ještě dalších 15 minut.

Fotografie: Pixabay

Nakonec připravte krutony. Chléb nakrájejte na malé kostky a očištěný česnek nasekejte nadrobno. Obojí promíchejte v misce. Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a na něm opražte kostičky chleba dozlatova. Hotovou polévku servírujte do misek, přihoďte hrst krutonů a podávejte.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*