Trampové tento recept milují: Touto krémovou houbovou polévkou s knedlíčky a zeleninou všechny oslníte a náramně si pochutnáte

Jestliže jste v poslední době dostali chuť na houby a nevíte, jaký pokrm by se z nich dal připravit, řešení máte přímo před nosem. Vyzkoušejte domácí houbovou polévku. 

Kdy naposledy jste si dali nějakou pořádnou dobrotu z hub? Tuto polévku z nich si jednoduše zamilujete. Obsahuje i zeleninu a knedlíčky a celý recept je jednoduchý na zpracování. Ani vám nezabere moc času či práce a pokud čekáte nějakou důležitou návštěvu, vůbec se nemusíte stydět jim ji naservírovat. Rozhodně zachutná všem, kdo ji okusí.

Ingredience a postup přípravy polévky

Budete potřebovat:

  • Dvě lžíce rostlinného oleje
  • Čtyřicet až padesát gramů slaniny
  • Jednu středně velkou červenou cibuli
  • Půl polévkové lžíce mleté papriky
  • Jednu polévkovou lžíci soli
  • Tři sta gramů hub dle vašeho výběru
  • Jeden svazek petrželky
  • Dvě menší mrkve
  • Jeden celer
  • Dvě stě mililitrů smetany
  • Jedno vejce
  • Jednu špetku soli
  • Tři polévkové lžíce mouky
  • Nůž
  • Hrnec
  • Vařečku
  • Pokličku
  • Menší misku
  • Metličku

Začněte přípravou slaniny, kterou bude nutno nakrájet na menší kostičky. V hrnci si rozehřejte trochu rostlinného oleje a kostičky slaniny do něj vhoďte na restování. Cibuli oloupejte a nakrájejte ji nadrobno, poté ji přihoďte ke slanině a na mírném ohni společně opékejte, nezapomínejte pravidelně promíchávat. Celer i mrkev řádně omyjte, oloupejte a nakrájejte na kolečka.

S polévkou nikdy nikoho nezklamete

Takto nakrájenou zeleninu také přihoďte do hrnce, promíchejte a všechno ještě chvíli restujte, nezapomeňte řádně osolit a opepřit. Petrželku si nakrájejte nadrobno, přihoďte ji do směsi, následně prosejte mouku i papriku a naposledy důkladně promíchejte. Vezměte si cca jeden litr vody a nalijte ji do hrnce. Polévku zakryjte pokličkou a postupně přiveďte k varu.

Nyní je čas na houby, které zpracujte tak, jak jste zvyklí a do polévky je vhoďte, počkejte asi deset minut, než se veškerá zelenina řádně uvaří. Mezitím se můžete vrhnout na přípravu knedlíčků. Rozklepněte si jedno vejce a s pomocí metličky jej v mističce smíchejte se solí a moukou do hladka. Vznikne vám směs, kterou vždy naberete jednou čajovou lžičkou a vhodíte do vařící vody, čímž začnete tvořit malé knedlíčky. Tento postup opakujte, dokud nevyčerpáte směs.

Jakmile to budete mít, nechejte polévku ještě okolo dvou minut provařit a můžete ji stáhnout z plotny. Nyní je čas na zahuštění smetanou. Vezměte si další mističku či talířek a smetanu nalijte dovnitř. Poté přidejte asi tři až čtyři polévkové lžíce polévky a smetanu s ní smíchejte, v tomto stavu ji následně vlijte zpět do hrnce a opět dejte na plotnu. Ještě pár minut nechejte polévku provařit a můžete ji okamžitě podávat, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]