Vynikající květáková polévka s mrkví a sýrem, kterou připravíte do 30 minut

Pokud milujete polívky, ale už jste vyzkoušeli téměř všechny, možná jste ještě neslyšeli o této. Je plná zeleniny a sýru, a navíc ji máte za malou chvilku hotovou.

Polívka je skvělým jídlem, který se hodí před hlavním chodem jak na večeři, tak k obědu. Díky ní lidé konzumují více zeleniny, a navíc se po příchodu domů mohou zahřát teplým jídlem. Jestliže patříte do skupinky lidí, která má polívky v oblibě, měli byste zkusit i recept na tuto květákovou.

Ingredience, které budete potřebovat

  • 1 středně velký květák
  • 1 mrkev
  • 1 / 4 celeru
  • 0,5 l vody nebo masového vývaru
  • 3 lžíce másla
  • 3 lžíce mouky
  • 0,5 l mléka
  • 1 hrnek sýru čedar
  • sůl, pepř, feferonka a jiné koření podle chuti

Jak připravit květákovou polévku

Nejdříve si přichystejte všechny suroviny a teprve poté se pusťte do přípravy polívky. Až budete mít vše nachystané, vezměte si květák a omyjte jej pod tekoucí vodou. Květák poté rozdělte na růžičky a pokračujte s přípravou mrkve. Tu omyjte a nastrouhejte. Celer také omyjte a nakrájejte na malé kousky.

Všechnu zeleninu můžete přidat do vývaru a pokud nebudete chtít dělat polívku s vývarem, zalijte ji vodou a uvařte do měkka. Někteří lidé mohou zvolit rozpuštění bujónu ve vodě, čímž získají vývar. Jestliže byste raději udělali pravý vývar, bude vás to stát trochu více práce. Následně můžete dále pokračovat v přípravě květákové polévky.

Fotografie: Pexels

Vaření polévky není náročné

Do hlubší pánvičky nebo hrnce dejte kousky másla, rozpusťte jej a přidejte sůl, pepř a orestujte. Po chvilce přidávejte pomaličku mléko a celou směs vařte do zhoustnutí. Až mléko trochu zhoustne, můžete začít pomalu přisypávat nastrouhaný sýr. Vše důkladně promíchejte a jakmile se sýr rozpustí přilijte tuto směs do hrnce se zeleninou a vývarem / vodou. Nakonec vše opět důkladně zamíchejte.