Manžel mi udělal radost novým salátem jen ze 2 surovin. Teď už vím, co dát na novoroční stůl. Hodí se i na jednohubky a chlebíčky

Saláty jsou úžasná věc, jelikož dokážou zpestřit všechna možná jídla. Je tedy dobré umět takový, na který vám stačí jen tři ingredience a budete mít hotovo.

Saláty mají hned několik benefitů, pro které stojí za to je začít v kuchyni aktivně dělat a konzumovat. Jednou z nich je, že jsou zdravé. Tak to prostě je, jelikož většina salátů je tvořena ze surovin, které jsou jednoduše nacpané vitamíny, které vaše tělo potřebuje. Další je, že zpestří všechna jídla a pokud máte očekávat návštěvu, tak se na stole více než vyjímají. Na tento konkrétní vám stačí jen tři ingredience.

Ingredience a postup přípravy salátu

Budete potřebovat:

  • Dva kousky chobotnice
  • Majonézu
  • Sto padesát gramů korejské mrkve
Fotografie: Unsplash

Jako první budete muset zpracovat chobotnice, které je samozřejmě nutné provařit. Jen si dávejte pozor na to, abyste je tak trochu nepřevařili, kvůli tomu by pak mohly ztuhnout a to by zkazilo celý tento jinak jednoduchý recept.

Pokud máte menší chobotničky, nebojte se vzít až čtyři kousky. Ty vložte na cca jednu minutu do vroucí vody a mělo by být hotovo. U větších kusů vám postačí dvě a vložte je do vroucí vody na dvě minuty, více ovšem ne.

Fotografie: Unsplash

Výhod tohoto salátu je nespočet

Po uvaření chobotnice z vroucí vody vytáhněte a okamžitě je hoďte do studené vody, aby ihned zchladly. Následně je oloupejte a nakrájejte na tenké proužky, které se budou do salátu hodit více, než tlusté. Nyní už to bude skutečně jednoduché, stačí vám jen chobotnici smíchat s korejskou mrkví, přidat trochu majonézy a máte hotovo. A proč je tento salát tak úžasný?

Krom toho, že chutná lahodně, má spousty zdravotních přínosů. Je nízkokalorický, což ocení zejména ti, co drží dietu. Obsahuje vlákninu a živiny, jako je vitamin A, B1, B2 a C. Také v něm najdete selen, železo či vápník a obsah aminokyselin se také nebojte. Zároveň se v něm nacházejí antioxidanty a chlorofyl. Prospívá trávení, pomůže vaší imunitě a snižuje i cholesterol. Tak co, těšíte se, až si dáte? Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]