Už žádné zdlouhavé loupání česneku. Zbavte se slupky za méně než 10 sekund

Fotografie: Depositphotos

Loupání česneku je v kuchyni jedna z činností, kterou vykonáváme někdy až s odporem. Je to zdlouhavé a otravné. Zkuste metody, které vám zbavení se česnekové slupky usnadní.

Česnek je sice velice zdravý, pro lidské tělo prospěšný, skvělý pro zvýraznění chuti různých pokrmů, ovšem jeho loupání, to je peklo pro nejednu hospodyňku. Je zdlouhavé, slupka se lepí na prsty a jeho drobná velikost brání, aby z rukou neklouzal. Existuje však lepší způsob, jak se zbavit jeho slupky. Loupání česneku může být nakonec snadné a rychlé. Jeden trik a česnek je zbaven slupky během vteřiny.

Celou dobu jste loupali česnek špatně

Pokud se při každém vaření trápíte s loupáním česneku, je dost možné, že jste to celý život dělali špatně. Akorát jste si přidělávali práci s odřezáváním špičky a stahováním slupky kousek po kousku. Ukázalo se, že k odstranění obalu stačí česnek rozdrtit. Tuto metodu používají ti nejlepší kuchaři, ti totiž nemají čas se v plné restauraci zaobírat zdlouhavým loupáním česneku, proto si museli najít rychlejší způsob.

Fotografie: Pexels

Vezměte si dřevěné prkénko, položte na něj stroužek česneku a patou dlaně na něj silně zatlačte nožem. Možná se vám zdá tato metoda až příliš jednoduchá, ale opravdu funguje. Vždyť ty nejjednodušší věci nakonec fungují nejlépe. Malou nevýhodou je, že česnek ztratí svůj dokonalý vzhled, ale protože jej zpravidla do jídla lisujeme, nemělo by to nijak vadit.

Použijte k loupání obě ruce

Druhý způsob loupání česneku je ještě snazší. Stačí jej uchopit prsty nebo dlaněmi každé ruky a začít točit v opačném směru. Čím tenčí a menší stroužek, tím lépe vám to půjde. Je to překvapivě snadné, slupka se stáhne sama bez větší námahy. Navíc nepotřebujete žádný nástroj, stačí vám jen vaše ruce, i když riskujete zápach.

Zavřete česnek do láhve

Třetí metoda má velikou výhodu především v tom, že můžete oloupat více stroužků česneku najednou. Vezměte hrst česneku, uzavřete jej do skleněné uzavíratelné nádoby a pořádně protřepte. Jak stroužky česneku budou narážet o stěny sklenice i o sebe navzájem, slupka se začne pomalu uvolňovat, až sama odpadne. Otevřete nádobu a vysypte její obsah na prkénko. Nyní už jen můžete oddělovat slupku od čistého česneku.

Zdroj: Gotowanie

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*