Šéfkuchař sdílí neobvyklý způsob loupání brambor, díky kterému chutnají ještě lépe

Fotografie: Codename / Creative Commons / CC BY-NC

Skvělý trik na jednodušší loupání brambor. Šéfkuchař Davy Devaux se podělil o své zkušenosti a sdílel na internetu video, kde ukazuje, jak efektivněji oloupat brambory.

Na vaření brambor je nejhorší příprava, tedy samotné loupání. Jen málokdo by měl tuto činnost rád, jestli vůbec existuje někdo takový. Proto přicházejí vynalézaví lidé na sociální sítě s triky, jak si nepříjemné práce ulehčit, přičemž loupání brambor není výjimkou. Toto video se stalo virálním poté, co v něm muž odhalil šikovný návod na loupání brambor, které dokonce zlepší jejich chuť.

Šéfkuchař se podělil o své zkušenosti

Video od šéfkuchaře Davyho Devauxe se původně objevilo na YouTube, ale nyní dobývá všechny sociální sítě. Muž vezme do jedné ruky nůž a do druhé bramboru. Efektivně vytvoří řez kolem středu brambory a začne ji vařit jako obvykle, ovšem se slupkou. „Vařením brambor ve slupce ve skutečnosti jídlu dodáte lepší chuť, protože většina chuti je právě v ní, takže získáte mnohem chutnější přílohu,” vysvětluje šéfkuchař.

Jakmile se brambory uvaří, jednu vyjme a s naprostou lehkostí z ní stáhne slupku. V podstatě mu k tomu stačí 2 tahy. Tím, že slupku před vařením nařízl a rozdělil ji tak na 2 poloviny, u každé jen vezme kraje a jednoduše stáhne. Zůstane mu pouze čistá brambora beze slupky plná chuti.

Druhou výhodou je, že neplýtváte potravinou

Jak říká Devaux: „Je to mnohem účinnější a zároveň neplýtváte žádnou bramborou. Rychleji je oloupete a více vám zbyde.” Je to skvělý trik, který obdivují všichni uživatelé internetu, k nimž se video dostane. Nejenže si ušetříte práci, ale ještě získáte chutnější pokrm. Našli se však i tací, již šéfkuchařův trik smetli ze stolu. Některé komentáře zněly:

Fotografie: Pexels
  • „Dokážu oloupat bramboru asi za 1 minutu. Vaření celých brambor je o 30 minut delší než vaření nakrájených na menší kousky. Bez ohledu na to, i slupka je chutná, nemusí se vždy loupat.”
  • „Dobu, co se vaří brambory vcelku, jsem mohl věnovat jejich loupání. Čas se nijak neušetří, vyjde to nastejno.”

Příznivců však naštěstí bylo více než odpůrců. Byli vděční, když se Devaux podělil o své zkušenosti. Navíc, šéfkuchař se zmiňuje o bramborové kaši. Jak tedy někteří podotýkají, že se brambory nemusí loupat, protože i slupka je dobrá, na přípravu bramborové kaše příliš vhodná není.

Na níže uvedeném videu se můžete podívat na 6 triků, které můžete využít v kuchyni, včetně loupání brambor:

Zdroj: RPP