Tímto cuketovým salátem obměkčíte srdce každého. Je tak dobrý, že mu nejde odolat. Prvotřídní recept

Tento salát je tak dobrý, že si ho zamiluje snad každý, kdo ho ochutná. Tak na nic nečekejte a vrhněte se na jeho přípravu.

Zkoušeli jste někdy dát pečenou cuketu do salátu? Pokud ne, tak byste to tedy rozhodně měli vyzkoušet. Protože kombinace cukety, rajčat, čerstvých bylinek a česneku dokáže vytvořit opravdu úžasnou chuť. Normální vejce můžete nahradit křepelčími a hned se z tohoto pokrmu stane jídlo, které se hodí na slavnostní stůl. Tak na nic nečekejte a rozhodně ho vyzkoušejte.

Co budete potřebovat

  • 500 g cukety
  • 3 rajčata
  • 3-4 vejce
  • 1 stroužek česneku
  • petrželku
  • 150 g zakysané smetany
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Je to opravdu snadné

Cuketu si omyjte a nakrájejte na kolečka o průměru asi 5 cm. Vložte je do hluboké mísy, posypte trochou soli, promíchejte a nechte asi 10 minut. Mezitím si dejte uvařit vejce natvrdo. Cukety smažte na oleji z obou stran a poté je položte na plech vyložený papírem, aby absorboval tuk. Jakmile cuketa vychladne, nakrájejte kolečka na polovinu a vložte do hluboké mísy.

Přidejte k nim nakrájená rajčata, vejce, bylinky a také česnek. Přidejte zakysanou smetanu, sůl a pepř a pořádně zamíchejte. Nakonec dejte mísu se salátem do lednice a nechte asi hodinu v klidu. Poté už jen počkejte na vaši návštěvu a můžete podávat. Samozřejmě, že si do tohoto salátu můžete přidat například i kuřecí maso, to už záleží jen na vás.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]