Tak dobrá kuřecí prsa jste ještě nejedli. Jejich tajemství je v náplni

Kuřecí prsa patří mezi nejoblíbenější maso vůbec. Existuje obrovské množství receptů, ze kterých si vybere vlastně úplně každý.

Je možné, že se s přípravou kuřecích prsou vždy trápíte, protože máte strach, že maso bude suché. Jenže když máte děti, tak ty jiné maso, než to kuřecí, jíst nechtějí. To stejné platí, když se například snažíte zhubnout. Kuřecí maso zkrátka jednou za čas připravuje úplně každý. Když ale vyzkoušíte tento recept na plněná kuřecí prsa, uvidíte, že je možné toto maso připravit, aniž by bylo suché.

Co budete potřebovat

  • 3 kuřecí prsa
  • 170 g tvrdého sýra
  • 30 g másla
  • 2 rajčata
  • 3 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • půl lžičky mleté papriky
  • dle chuti sůl a pepř

Opravdu na tom nic není

Nejprve si důkladně omyjte kuřecí prsa a osušte je. Poté každý kus rozkrojte do půlky, abyste ho mohli naplnit. Maso osolte, opepřete a posypejte mletou paprikou. Máslo si nakrájejte na plátky a do každého kuřecího prsa dejte 2 – 3. Na plátky si také nakrájejte rajčata a dejte na máslo. Na rajče poté dejte kus sýra a posypte cibulí nakrájenou na kolečka. Kuřecí kapsu potom pomocí párátek uzavřete.

Za chvíli budete mít hotovo

Plech si vymažte olivovým olejem a potom do něj vložte všechny kuřecí prsa. Dochuťte je ještě solí a paprikou. Tato plněná kuřecí prsa pečte při 200 stupních po dobu 30 minut. Po této době přidejte na každé prso plátek sýra a pečte ještě dalších 3 – 5 minut. Možná se vám bude zdát, že s takovým množstvím sýra už tento pokrm nemůže být dietní, ale opak je pravdou.

Když si totiž správně spočítáte kalorie, můžete si tento pokrm s klidným srdcem vychutnat. A jakmile dáte ochutnat vašim dětem, uvidíte, že jim to bude také chutnat. Zkrátka je toto jídlo ideálním obědem jak pro děti, tak pro dospělé. A především vás už nebude trápit vysušené kuřecí maso. Jen to vyzkoušejte, přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]