Bramborový salát, kterým překvapíte každého hosta. Vánoční chuťovka, na kterou budete ještě dlouho vzpomínat

Fotografie: Freepik

Vyzkoušejte tento výborný a lahodný bramborový salát s celerem a okurkami . Určitě si získáte srdce všech vašich známých, kteří zasednou společně s vámi u stolu!

Když máte chuť na jednoduchý, ale velmi chutný pokrm, jídlo, které potěší každý chuťový pohárek hostů, tady je recept, který potřebujete. Na světě existuje nepřeberné množství výborných receptů na saláty s bramborami, ale tento bramborový salát vám zůstane navždy zapsaný v chuťových buňkách svou výjimečností. Tento bramborový salát s celerem a okurkami je ideální pro každého gurmána, znalce výjimečných chutí a díky jeho chuti si každý řekne o další porci. Snadno se připravuje a získá si srdce každého.

Bramborový salát připravíme z těchto jednoduchých ingrediencí

Na tento salát není třeba nakupovat speciální potraviny. Vše, co pro jeho přípravu potřebujete naleznete ve spíži nebo v lednici.

  • 5 nebo 6 středně velkých brambor
  • 4 nakládané nebo chcete-li, marinované okurky
  • 2 nebo 3lžíce majonézy
  • 1 polévková lžíce hořčice
  • 3 stonky řapíkatého celeru;
Fotografie: Freepik
  • středně velká červená cibule
  • 3 vejce uvařená natvrdo
  • 2 nebo 3 snítky petrželky nebo kopru
  • 2 polévkové lžíce jablečného octa
  • podle chuti přidáváme sůl a pepř.

Pokud držíte dietu, můžete obsah kalorií v salátu snížit tím, že majonézu nahradíte jogurtem a dochutíte více hořčicí.

Fotografie: Freepik

Návod na přípravu lahodného salátu vám přinášíme zde

Brambory si uvařte ve slupce. Zůstane v nich až 90 % původního obsahu vitamínu C. Cibulku nakrájejte nadrobno, vejce na kostičky. Stejným způsobem na malé kostky nakrájejte také okurku a celer. Brambory nechte vychladnout, poté je oloupejte, nakrájejte na velké kostky a vložte je do větší mísy.

Fotografie: Freepik

Když budou brambory ještě mírně teplé, zalijte je jablečným octem, přidejte nakrájenou zeleninu, majonézu (nebo v případě dietního provedení jogurt), hořčici, sůl a pepř podle chuti. Takto hotový salát můžete ozdobit tak, že jej navrch posypete nadrobno nasekanými bylinkami.

Můžete ho podávat ihned, ale lepší je nechat salát několik hodin nebo lépe i jeden den v chladu, aby se chutě spojily a zvýraznily. Přejeme vám dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]