S tímto receptem můžete mít Vánoce na sněhu kdykoliv aneb Nakládaná rajčata

Ačkoliv je rajčatová sezóna již za námi, mnohým zbyla v lednici ještě pořádná kopa. S tímto znovuobjeveným receptem od babičky je zpracujete jedna dvě.

Když se nejmenovaný mladý muž probíral pozůstalostí své babičky, narazil na hotový poklad. Celý jeden kufr byl plný těch nejlepších receptů, které si pamatoval z dětství. O jeden se následně rozhodl podělit. Jedná se o nakládaná rajčata s česnekem, která jsou šťavnatá a voňavá. Po snězení i toho posledního rajčete ze sklenice navíc ještě ze zbylé šťávy uděláte výbornou domácí hořčici. Jakmile tento recept vyzkoušíte, ihned si ho zamilujete.

Suroviny potřebné na přípravu vynikajících rajčat:

  • libovolné množství rajčat
  • 2 celé palice česneku
  • 2 litry vody
  • 150 gramů cukru krupice
  • 2 polévkové lžíce octa
  • celý černý pepř
  • celé nové koření

Při přípravě dbejte na velikost rajčat

Abyste dosáhli co nejlepších výsledků, je dobré vybírat stejně velká rajčata. Rovněž se snažte dbát na to, aby byla spíše menší (nebo střední) a zároveň pevná, nepopraskaná a nepřezrálá. Při výběru česneku upřednostněte ten český a spíše větší palice. Česnek je v tomto receptu důležitý zejména kvůli tvorbě specifické chuti a výsledné vůni marinády (chuť i vůni následně přejímají i naložená rajčata, přičemž platí, čím déle jsou naložená, tím je chuť intenzivnější).

Česnek oloupejte a očistěte. Následně si vezměte k ruce lis na česnek a stroužky prolisujte. Jinou možností je česnek utřít, avšak dejte si pozor, abyste se vyvarovali větších zbytkových kousků česneku.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce