Extra nadýchané a super dobré langoše jako ze stánku. Doma si je připravíte jedině s tímto receptem!

Tento recept na langoše si rozhodně oblíbíte. Není totiž náročný na přípravu, zabere vám pár minut a výsledek je neskutečně dobrý.

Langoše jsou jídlo, které je oblíbené snad úplně všude. No a tady v Česku je miluje každý. Všude na různých trzích a festivalech je nějaký stánek, ve kterém se právě velké langoše s česnekem, kečupem a sýrem prodávají. A vy si právě takové můžete nyní udělat i sami doma. Nezabere vám to déle než 15 minut a budete opravdu velmi spokojeni.

Co budete potřebovat

  • 400 g mouky
  • půl sáčku prášku do pečiva
  • 1 lžičku soli
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce kefíru nebo smetany
  • 150 – 200 ml vody

Je to velmi jednoduché

Nejprve si do mísy prosejte mouku. Poté přidejte sůl, prášek do pečiva a důkladně promíchejte. Nyní přidejte olej a kefír. Do těsta dejte tolik vody, aby vám vzniklo měkké, ale nelepivé těsto. Toto těsto si rozdělte na 8 dílů. Dejte je na pracovní plochu, kterou si před tím musíte vysypat moukou. Dejte ale pozor, aby těsto nebylo tenčí než 2 mm.

Rozehřejte si asi 700 ml oleje a poté na středním ohni smažte langoše. Asi 3 – 4 minuty z každé strany. Jakmile budou hotové, dejte je na talíř, na kterém budete mít papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný olej. Jakmile ochutnáte těchto langošů, už nikdy nebudete dělat jiné těsto.

Náplň podle vašeho gusta

Na každý langoš je samozřejmě třeba dát nějakou náplň. A v tomto případě platí, že fantazii se meze nekladou. Vlastně můžete langoše udělat jak naslano, tak na sladko. Ke slané náplni budete potřebovat kečup, česnek, olej a strouhaný tvrdý sýr. No a k té sladké? Tvaroh nebo šlehačku a nějakou marmeládu. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*