Kamarádka ze Slovenska mě naučila recept na lahodný salát, který si její rodina předává po generace

Salát z krabích tyčinek

Neexistuje rychlejší svačina, než kterou je salát. Jeho výhodou je nejen jeho chutnost a pestrost, ale také to, že obsahuje zdravé ingredience a jeho příprava není nijak náročná.

Když se řekne salát, mnoho lidí si vybaví jen nezajímavou přílohu. To ale nemusí být vždy pravda, i salát může být chutným, zajímavých a hutným pokrmem, který nám může posloužit jako hlavní chod. Základem je správná volba ingrediencí, které spolu zkombinujeme a také znalost toho správného receptu. A právě ten Vám nyní přinášíme.

Ingredience potřebné na lahodný salát:

  • 3 středně velká rajčata
  • 200 gramů krabích tyčinek
  • 100 gramů tvrdého sýra
  • 2 stroužky česneku
  • 1,5 lžíce majonézy
  • polévková lžíce rostlinného oleje
  • 3 krajíce chleba
  • provensálské koření

Salát, a jehož přípravu použijeme chléb

I když by se mohlo zdát, že chléb se hodí jen na přikusování k salátu, nemusí to vždy být pravda. V kombinaci s lahodnými a vhodně zvolenými bylinky nám chléb vytvoří tu pravou křupavou složku, která dodá celému pokrmu jedinečný nádech. Jednoduše krajíce chleba nakrájíme na malé kostičky, které umístíme do hluboké misky. Zde je posypeme provensálskými bylinkami a solí.

Salát z krabích tyčinek

Postup, u kterého začínáme od konce

Kousky chleba v misce promícháme a přidáme ještě sůl. Takto dochucené kostky promícháme s rozpuštěným máslem a z misky je přemístíme na suchou pánev. Za stálého míchání tyto kostičky na pánvi smažíme po dobu 7 minut, poté je přemístíme na plech a na dalších 7 minut je umístíme do trouby předehřáté na 180 stupňů.

salát jako příloha

První recept na lahodný salát, který si zamiloval i můj zmlsaný manžel. Dávám ho ke každému jídlu

Salát z krabích tyčinek

Na salát pouze smícháme ingredience a můžeme podávat

V míse si poté smícháme nakrájená rajčata a krabí tyčinky. K těmto surovinám přidáme sýr, který nastrouháme na jemném struhadle. Do salátu přidáme stroužky česneku, které protlačíme lisem. Vše nejprve osolíme a opepříme, a jakmile budeme mít salát důkladně promíchaný, přidáme do misky také majonézu. Ta nám naše ingredience nejen spojí, ale také zjemní výsledný pokrm. Takto připravený salát ozdobíme kostičkami chleba a můžeme podávat.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*