Babiččin detoxikační salát z červené řepy: Je tak dobrý, že chutná i vnoučatům

salát z červené řepy

Saláty jsou nedílnou součástí téměř každé světové kuchyně. Tento jednoduchý recept z červené řepy však naprosto vyčnívá ze všech ostatních.

Pokud hledáte nový recept na dobrou přílohu či lehké jídlo, ale stále nemůžete najít ten pravý, tato pochoutka je pro vás jako dělaná. Jedná se o zcela jednoduchý salát z červené řepy, jehož příprava netrvá déle než pět minut – je ovšem natolik chutný a sytý, že vás udrží plnými po celé odpoledne. S přípravou si navíc hravě poradí každý začínající kuchař či kuchařka, tudíž se jedná o vhodný pokrm pro první pokusy. Ve výsledku však získáte naprosto lahodný salát, kterému neodolá žádný člen rodiny. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se do toho!

Jednoduchý salát z červené řepy

Saláty byly po dlouhá tisíciletí symbolem zdravého a vydatného života. Postupem času se však jejich recepty podstatně zjednodušily a staly se tak součástí mnoha domácích jídelníčků. Proto si dnes můžete připravit tuto lahodnou pochoutku z červené řepy, která vás zasytí na celé odpoledne, přičemž zcela uspokojí vaše chuťové buňky. Nejedná se navíc o nijak složitou záležitost, tudíž si s ní hravě poradí každý začátečník v kuchyni – je rychlý a nevyžaduje mnoho ingrediencí. K přípravě budete potřebovat:

  • 1 ks červená řepa
  • 1 plechovka zeleného hrášku z konzervy
  • 1 stroužek česneku
  • Malý svazek cibule
  • 2 polévkové lžíce citronové šťávy
  • Čerstvá petržel
  • 2 polévkové lžíce sójové omáčky
  • 2 polévkové lžíce nerafinovaného aromatického rostlinného oleje
  • 1 polévková lžíce hořčice

Jakmile získáte všechny potřebné ingredience, můžete se vrhnout do přípravy – snažte se však, aby byly čerstvé a co nejvíce kvalitní.

Postup pro přípravu:

  • Nejprve si vezměte velkou řepu a uvařte ji (popřípadě ji můžete zakoupit v obchodě již předvařenou). Jakmile budete hotovi, oloupejte ji a poté buď nastrouhejte na hrubém struhadle nebo nakrájejte na malé kostičky – záleží pouze na vás, jak ji máte nejradši.
  • Červenou řepu nyní smíchejte s jednou plechovkou zeleného hrášku z konzervy a ke směsi ingrediencí prolisujte jeden stroužek česneku.

příprava salátu s řepou

  • Vezměte si nůž, nakrájejte cibulku najemno a přidejte do zeleninové směsi. Poté nasekejte petržel a vložte ji stejně tak k ostatním ingrediencím. Směs můžete nyní v rychlosti promíchat, aby se všechny potraviny pospojovaly.
  • Nyní je čas na přípravu salátové zálivky – k té bude zapotřebí použít opět pouze zdravé a chutné ingredience. Vezměte si citron a před jeho vymáčknutím jej trošku rozmačkejte. Poté jednodušeji získáte šťávu – postačí vám dvě polévkové lžíce.

míchání salátu s řepou

  • K citronové šťávě nyní přidejte dvě polévkové lžíce nerafinovaného aromatického rostlinného oleje, jednu polévkovou lžíci hořčice a dvě polévkové lžíce sójové omáčky. Ingredience pořádně promíchejte vhodným předmětem a následně jím zalijte připravený salát.
  • A máte hotovo, dobrou chuť!

výsledný salát s řepou

Hotový salát se zálivkou můžete ještě zamíchat, abyste získali co nejlepší chuť. Měl by být ve výsledku krásně barevný a chutný. Jedná se o velmi snadný pokrm pro každou příležitost, který vás zasytí na dostatečně dlouhou dobu. Pokud však chcete experimentovat, můžete k němu ještě vaše další oblíbené ingredience a vychutnat si jej pouze podle svých představ.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*