Šťáva z červené řepy, mrkve a medu omlazuje tělo, čistí krev a posiluje imunitu. Tento stoletý recept je poklad, už nikdy neonemocníte

Kombinace vybraných surovin v této šťávě zaručuje nejen lahodnou chuť, ale hlavně rozsáhlé prospěšné účinky pro vaše zdraví. Připravte si lahůdku na posílení imunity i zdraví srdce a cév.

Červená řepa je známá svými antioxidačními schopnostmi, díky nimž je při pravidelné konzumaci schopná předcházet i vzniku rakoviny. V kombinaci s mrkví a sušeným ovocem obsahujícím vysoký podíl železa a draslíku, stejně jako s antibakteriálním medem pak tvoří neskutečně silnou sestavu, která si poradí i s rozsáhlejšími zdravotními neduhy. Zařaďte tuto šťávu na svůj pravidelný jídelníček a brzy zaznamenáte rozdíl.

Ingredience

  • Červená řepa – 500 g
  • mrkev – 500 g
  • rozinky – 1 hrnek
  • sušené meruňky – 1 hrnek
  • med – 2 lžíce

Návod na přípravu

Červenou řepu i mrkev důkladně umyjte kartáčkem a aniž byste je loupali, nakrájejte je na malé kostičky, případně je nastrouhejte nahrubo. Sušené rozinky a meruňky spařte vroucí vodou a nechte je 10 minut stát. Pak je slijte a důkladně propláchněte proudem čisté vody. Tak je zbavíte nežádoucích chemických příměsí, které se často používají při procesu jejich sušení. Sušené ovoce pak nakrájejte na menší kousky.

Vložte zeleninu s ovocem do hrnce, zalijte ji vroucí vodou tak, aby hladina dosahovala asi na dva prsty nad zeleninu, hrnec položte na sporák a na mírném ohni ji vařte 30 minut doměkka. Po dovaření nechte zeleninu 12 hodin chladnout.

Fotografie: Pexels

Vychladlou rozvařenou zeleninu rozmixujte a přeneste ji do čistých a sterilizovaných uzavíratelných sklenic, důkladně zatáhněte víčka a uskladněte šťávu na temném a chladném místě. Co se týče užívání, doporučuje se vypít 100 gramů šťávy 3krát denně v průběhu 30 po sobě následujících dní. Poté 1 měsíc vynechte a kúru opakujte.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]