Mnohem lepší než Caesar: Recept na neobyčejný salát z pekingského zelí. Vynikající chuť jako z bistra, dokonale zasytí

Lidé si salát dopřávají ve chvílích, kdy drží nějaké diety nebo jednoduše nechtějí těžké jídlo. Saláty jsou skvělé na doplnění zeleniny do jídelníčku. Tento salát obsahuje hodně surovin a zasytí každého.

V případě, že jste milovníkem salátů, jistě znáte mnoho druhů. Pokud jste se doposud o saláty příliš nezajímali, ale rádi byste jim dali šanci, můžete se těšit na mnoho druhů zeleniny a kombinací, které jste doposud nevyzkoušeli. Tento salát je například plný zajímavých ingrediencí, které překvapí každého strávníka.

Připravte si tyto ingredience

Na tento salát budete potřebovat trochu více ingrediencí než například na šopský salát. Nachystejte si proto tyto suroviny:

  • 400 g pekingské zelí
  • 100 g bílý chléb
  • 350 g kuřecích řízků
  • 1 stroužek česneku
  • 300 g žampionů
  • 1 / 2 lžičky kari
  • špetka muškátového oříšku
  • 1 polévková lžička oregana
  • 50 g sýru
  • 200 g majonézy
  • 3 polévkové lžíce rostlinného oleje

Začněte zpracovávat jednotlivé ingredience

Jako první si k ruce vezměte houby, omyjte je a klobouky důkladně očistěte. To je potřeba udělat hlavně z toho důvodu, abyste nakonec neměli v jídle hlínu. Houby poté nakrájejte na tenké plátky, aby v salátu nebyly zbytečně velké kousky, které se stejně špatně jí. Nyní si připravte pánev, na které budete houby připravovat.

Orestujte houby na pánvi

Jakmile najdete vhodnou pánev, dejte ji na plotýnku, nalijte do ní olej a zahřejte jej. Když se zahřeje, vložte žampiony do pánve a orestujte je na mírném ohni. Až si všimnete, že už jsou trochu opečené a vůně žampionů provoní celou kuchyň, přilijte do pánve další olej a houby osolte a opepřete podle chuti. Nakonec k houbám přisypte muškátový oříšek, směs promíchejte a vypněte sporák.

Fotografie: Pixabay

Nyní osmažte kuřecí maso

Pokud máte rádi čisté kuřecí maso, můžete si jej okrájet od všech nečistot, které nemáte na kuřecím mase rádi. Jakmile budete mít maso očištěné, nakrájejte jej na nudličky a na další pánvi jej osmažte. Až bude maso hezký bílé, znamená to, že je téměř hotové, ale raději kuřecí maso ještě 1 minut povařte.

Z chleba udělejte malé kousky

Z chleba sundejte kůrku a vnitřek chleba nakrájejte nebo natrhejte malé kousky. Ty poté vložte do pánve s trochou oleje a smažte je dozlatova. Jakmile budete mít hotovo, vypněte plotýnku. Dále je potřeba umíchat omáčku, bez které není žádný salát dobrý. Dejte si tedy do mísy majonézu a přisypejte oregano a kari. Přidejte také prolisovaný česnek, a nakonec vše zamíchejte.

Začněte vrstvit salát

V salátu nesmí chybět také dostatečné množství zeleniny, a proto zelí nakrájejte nadrobno a polovinu dejte do salátové mísy. Na tuto polovinu dejte omáčku a na omáčku osmažené houby. Na houby by mělo přijít kuřecí maso a poté opět zelí. Takto vrstvěte salát i dále a když už vám dojdou ingredience a nebudete mít co vrstvit, posypejte salát nastrouhaným sýrem.