Vaječný salát podle receptu, který používala už moje babička. Hodí se doslova ke všemu

Vajíčkový salát

Vejce jsou potravinou, která je bohatá na živiny. Obsahují bílkoviny, tuky, řadu vitamínů a minerálních látek. Zkuste si z nich připravit výtečný salát.

Z vajec lze vytvořit jednoduchý, ale lahodný pokrm. Bílkoviny z vajec poskytují esenciální aminokyseliny potřebné pro růst a opravu tkání. Zdravé tuky, včetně omega-3 mastných kyselin, jsou důležité pro fungování mozku a srdce. Minerální látky, jako železo a zinek, jsou nezbytné pro různé metabolické procesy a imunitní funkce. Vejce jsou tak vynikajícím zdrojem živin, který přispívá k celkovému zdraví.

Ingredience potřebné na přípravu vajíčkového salátu:

  • 5 kusů vajec
  • 1 kus bagety
  • olivový olej
  • řapíkatý celer
  • kopr
  • 1 lžička dijonských hořčičných semínek
  • 1/2 lžičky dijonské hořčice
  • majonéza
  • špetka soli

Základem jsou správně uvařená vejce

Vajíčka vařte po dobu 5 minut, aby byla středně tvrdá. Mezitím nakrájejte bagetu na malé kousky. Každý kousek bagety jemně potřete olivovým olejem, osolte a rovnoměrně je rozmístěte na plech vyložený pečicím papírem. Následně vložte plátky bagety do předehřáté trouby na 250 stupňů a pečte je po dobu asi 5 minut, dokud nezískají zlatohnědou barvu a křupavost.

Vajíčkový salát

Vajíčka smícháme v lahodnou pomazánku

V této době oloupejte uvařená vajíčka a protlačte je děrovanou lžící do salátové mísy. Dochuťte vaječnou směs solí a pepřem a přidejte nakrájený celer a kopr pro další osvěžující vrstvu chuti. Do vaječného salátu přidejte také fazole, dijonskou hořčice a klasickou hořčici, stejně jako lžíci majonézy, a důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience propojily.

Mozzarella

Mozzarellu v obchodě už zásadně nekupuji. Tento lahodný domácí recept mi šetří peníze i čas

Vajíčkový salát

Nyní můžeme jednoduše servírovat

Nakonec stačí položit připravený vaječný salát na křupavé plátky bagety a máte hotový lahodný pokrm, který zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Jedná se o velmi jednoduchý, ale zároveň chutný chod, který se hodí na mnoho příležitostí a oceníte jej tak nejen jako rychlou svačinu, ale i jako pohoštění pro nečekanou návštěvu.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*