Nevíte, co jíst pozdě večer: Sbírka 4 receptů na zdravý salát. Detoxikují tělo od parazitů a zásobují ho vitamíny

salát

Pokud máte chuť na dobrý sálat, ale zároveň nechcete přibírat na váze, tyto recepty jsou pro vás jako stvořené. Budete si je moci vychutnat bez výčitek i pozdě večer.

Saláty si v poslední době získávají čím dál větší oblibu, a to po celém světě. Jedná se totiž o velmi lahodné pokrmy, které si můžete připravit během několika minut, na několik různých způsobů a konzumovat je bez výčitek i pozdě večer. Je ovšem důležité dbát na přidané ingredience, protože například majonéza je může přeměnit na velmi kalorické jídlo. Pokud tedy hledáte nové recepty, které byste si mohli vychutnat kdykoliv během dne, vrhněte so do toho!

1) Zdravá verze Caesar salátu

Tento recept obsahuje na 100 gramů pouze  45,15 kilokalorií. Jeho lahodná chuť vás však rozhodně překvapí. K jeho přípravě budete potřebovat následující ingredience:100 gramů usmažených nebo vařených kuřecích prs

  • 100 gramů salátových lisů
  • 1 ks vejce (vařené)
  • 2 ks rajčata
  • 2 ks čerstvé okurky
  • 100 gramů jogurtové omáčky s česnekem

Postup pro přípravu:

  • Kuřecí prsa a vejce si připravte předem, poté opláchněte salátové listy a osušte je.
  • Připravte i jogurt, smíchejte jej s prolisovaným česnekem a směs odložte stranou.
  • Salátové listy natrhejte a vložte je do hluboké mísy. Poté nakrájejte rajčata na kolečka, okurky (podélně na 4 kusy, a pak napříč, tedy krátké pruhy) a přidejte je k listům.
  • Všechny ingredience pořádně promíchejte a přidejte k nim téměř všechnu omáčku. Ještě jednou salát pořádně zamíchejte, aby byl každý kousek v omáčce.
  • Připravte si talíře a naservírujte salát.
  • Na salát následně naaranžujte kuřecí kousky nakrájené na 0,5 centimetru a vejce nakrájené na čtvrtky.
  • Nyní hotový salát polijte trochou zbývající omáčky a ihned podávejte.

2) Jarní salát se zelím, okurkami a kukuřicí

Tento recept obsahuje na 100 gramů pouze 38,18 kilokalorií. K jeho přípravě budete potřebovat následující ingredience:

  • Půl čerstvého zelí
  • 2 ks okurka
  • Půl plechovky konzervované kukuřice (cca 100 gramů)
  • 50 až 80 gramů zakysané smetany
  • Nasekaná koprová zelenina
  • Sůl, podle chuti
zelí půlka
Fotografie: Pixabay

Postup pro přípravu:

  • Nakrájejte zelí, okurky rozkrojte na poloviny a poté na tenké plátky.
  • Všechny ingredience nyní vložte do hluboké mísy, přidejte kukuřici, zakysanou smetanu a nasekané bylinky.
  • Výsledný pokrm osolte podle chuti.

3) Lehký salát s krabími tyčinkami

Tento recept obsahuje na 100 gramů pouze 76,1 kilokalorií. K jeho přípravě budete potřebovat následující ingredience:

  • 250 gramů krabích tyčinek
  • 300 gramů rajčat
  • 50 gramů červené papriky
  • 100 gramů 17% sýra
  • 10 gramů česneku

Postup pro přípravu:

  • Nejprve nakrájejte krabí tyčinky a papriku na tenké nudličky, poté nakrájejte rajčata a odstraňte z nich semínka s tekutinou – stejně jako papriku a krabí tyčinky je ještě jednou nakrájejte na tyčinky.
  • Nakrájejte sýr a česnek najemno a všechny ingredience smíchejte dohromady v hluboké míse.
  • Salát nakonec osolte podle chuti a v případě potřeby přidejte vaši oblíbenou zeleninu.

4) Zelný salát se speciální zálivkou

Tento recept obsahuje na 100 gramů pouze 33,27  kilokalorií. K jeho přípravě budete potřebovat následující ingredience:

  • 6 polévkových lžic krouhaného zelí
  • 2 ks mrkev
  • 1 ks červená cibule
  • 15 gramů kopru
  • 1/2 polévkové lžíce přírodního jogurtu
  • 2 polévkové lžíce hořčice.
  • 1 polévková lžíce vody
  • 2 čajové lžičky citronové šťávy
  • Sůl, pepř, podle chuti
řecký jogurt
Fotografie: Freepik

Postup pro přípravu:

  • Nejprve nakrájejte zelí a cibuli a nastrouhejte mrkev. Ingredience nechte chvíli stranou.
  • Připravte si hlubokou mísu a smíchejte v ní jogurt, hořčici, vodu a citronovou šťávu
  • Ke směsi přidejte zeleninu a bylinky.
  • Vše ještě jednou promíchejte a nakonec podle chuti osolte a opepřete.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*