Pravé domácí nudle, které dodají vašim polévkám tu nejlepší chuť. Jednoduchý recept pro líné hospodyňky

Dobrá domácí polévka se neobejde bez domácích nudlí. Díky tomuto receptu si je již nikdy nebudete muset kupovat v obchodech.

Každý si rád pochutná na dobré domácí polévce. Lidé však často při její přípravě používají  nudle zakoupené ze supermarketu, což je velká škoda, protože jejich příprava není vůbec náročná a nestojí ani moc peněz – kromě toho také nemusí zakoupené zboží vždy chutnat tak, jak byste si to představovali. Abyste proto vaše polévky posunuli na novou úroveň, níže jsme si pro vás připravili recept na ty nejlepší domácí nudle, kterým neodolá i ten nejnáročnější jedlík.

Chutné domácí nudle do polévky

Dobré domácí nudle do polévky v dnešní době pravděpodobně již nekoupíte. Většina lidí se proto začala vracet ke starým návykům a připravují si tuto nezbytnou ingredienci pomoci vlastní sil. Naštěstí však nejde o žádnou vědu – potřebovat k tomu budete akorát několik obyčejných ingrediencí, které navíc pravděpodobně máte již ve své spíži, a samozřejmě chvilku vašeho času. Pro přípravu budete potřebovat následující ingredience:

  • 400 gramů mouky
  • 2 celé vejce
  • 2 žloutky
  • 2 polévkové lžíce studené vody
  • špetka soli

Postup pro přípravu:

  • Přesypte mouko do větší mělké mísy, aby tvořila hromádku, a do jejího středu udělejte menší jamku.
  • Nyní do jamky vložte 2 celé vejce, 2 žloutky, 2 polévkové lžíce studené vody a sůl.
  • Všechny ingredience nyní začněte míchat příborovým nožem, aby se co nejvíce spojily. Poté budete muset použít vaše ruce a těsto jimi řádně zpracovat, aby bylo hladké, pevné a bez jakýchkoliv hrudek.

  • Jakmile budete mít těsto hotové, přemístěte jej na větší kuchyňské prkénko. V případě potřeby přidejte ještě trošku mouky, aby získalo co nejlepší strukturu.
  • Těsto nyní rozdělte na pět stejných dílů a každý z nich rozválejte na tenké plátky.
  • Nyní nechte těsto chvilku odpočívat (asi 10-15 minut), aby trochu zaschlo a vy jste jej mohli snadněji krájet. Dejte si však pozor, aby nezaschlo příliš a nezačalo se lámat.

  • Připravené těsto dále srolujte (jako palačinku) a poté jej nakrájejte na tenké proužky.
  • Nakonec nudle rozložte na čistý plech a nechte je alespoň 8 hodin sušit na teplém místě. Poté je skladujte v krabicích.
  • Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]