Salát ze zelených fazolí s brilantní omáčkou. Skvělá obloha, pokud chcete něco nového, zkuste ho

Pokud máte chuť na salát, ale všechny vaše dosavadní recepty vás již omrzely, nemusíte zoufat. Jakmile ochutnáte tuto dobrotu, nebudete chtít už nic jiného.

Zeleninové saláty patří mezi nejoblíbenější a zároveň nejzdravější přílohy, které nevyžadují téměř žádnou přípravu. Mezi jejich hlavní výhody však patří také skutečnost, že jejich recepturu můžete téměř vždy upravit podle svých chutí, takže si na své přijde opravdu každý. Tato dobrota, kterou si dnes připravíme, však mezi ostatními saláty naprosto vyčnívá. Její tajemství spočívá především v lahodné zálivce, díky které mu neodolá ani ten největší odpůrce zeleniny. Vrhněte se do toho!

Fazolový salát s jedinečnou zálivkou

Tajemství toho lahodného fazolového salátu spočívá především v jeho brilantní zálivce. Ta totiž dominuje specifickou vůní kopru, který jí dodává kromě silného aroma také spoustu zdraví prospěšných živin. Navíc jde o velmi snadný recept, takže si s ním bez problémů poradí každý začínající kuchař nebo kuchařka. K přípravě budete potřebovat následující ingredience:

  • 1 kilogram zelených fazolek
  • 1 polévková lžíce čerstvého kopru
  • 3 stroužky česneku
  • 4 polévkové lžíce majonézy
  • 3 polévkové lžíce zakysané smetany
  • 1 čajová lžička sladké hořčice
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy
  • sůl, pepř na dochucení
Fotografie: Pixabay

Postup pro přípravu:

  • Nejprve se vrhněte do přípravy zelených fazolek. Ty nechte uvařit v osolené vodě, poté je slijte a nakonec nechte vychladnout.
  • Nyní smíchejte majonézu, hořčici, zakysanou smetanu a citronovou šťávu, směs opepřete a osolte, přidejte do něj prolisovaný česnek a nakonec kopr.
  • Připravené fazolky smíchejte s připravenou zálivkou a pokud chcete, výsledný pokrm ještě posypte nasekaným koprem.
  • Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*