Tento lahodný bramborový salát od mojí babičky nemá konkurenci. Je tak chutný, že ho budete ujídat i samotný

Bramborový salát

Bramborový salát je typickým pokrmem, který si dopřáváme o vánočních svátcích. Kromě svátečního stolu si jej můžeme udělat i k běžnému obědu, a dokonce jeho vylepšenou verzi.

Saláty prostě do české kuchyně patří. Zařazujeme je do našeho jídelníčku pravidelně nejen jako hlavní chod, využíváme je také na chlebíčky nebo jednohubky. Kromě toho se jedná o rychlý pokrm, který se hodí na různé druhy oslav, ale zároveň dokáže i zasytit. I tak tradiční jídlo, jakým bramborový salát je, se dá připravit neobvyklým způsobem a jeho chuť nás může příjemně překvapit.

Ingredience potřebné na přípravu bramborového salátu:

  • 2 uzená kuřecí stehna
  • 3 vařená vejce
  • 2 středně velké vařené brambory
  • 100 gramů tvrdého sýru
  • 200 gramů nakládaných žampionů
  • svazek zelené cibule
  • 3 polévkové lžíce majonézy

Příprava se od klasické moc neliší

Na přípravu bramborového salátu budeme potřebovat uvařené brambory, které si oloupeme. Do velké misky je nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme stejným způsobem připravená vařená vejce a promícháme. Kuřecí stehna, která jsme zakoupili v obchodě již uzená, zbavíme kůže a kostí a nakrájíme na malé kostičky.

Bramborový salát

Promícháme, vychladíme a můžeme podávat

Směs brambor a vajec obohatíme o kuřecí maso a přidáme také tvrdý sýr. Ten můžeme nakrájet na malé kostičky, obdobné k těm masovým anebo jej nastrouhat na hrubém struhadle. Vše promícháme a směs dochutíme solí a pepřem. Do salátu přidáme také žampiony, ty nejprve očistíme a poté nakrájíme na poloviny nebo čtvrtky.

obložené chlebíčky

Tento haléřový recept na lahodné chlebíčky je hitem našich rodinných oslav. Chutnají jako zapečené nebe

Bramborový salát

Všechny ingredience spojíme pomocí majonézy

Do misky s ingrediencemi na salát přijde také najemno nakrájená zelená cibulka. Takto připravené ingredience promícháme a doplníme o majonézu, která nám je všechny spojí. Salát je nyní hotový a připravený k servírování, přesto je dobré jej na několik hodit dát do lednice, ideálně přes noc. Díky tomu se chutě dokonale propojí a výsledná chuť je dokonalá.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*