Kuřecí paličky s rýží a zeleninou z jednoho pekáčku. Sytá večeře pro celou rodinu téměř bez práce. Vše za vás udělá trouba. Potřebujete jen tyto ingredience

Pokud už vám dochází nápady na to, co uvařit rodině k obědu, určitě budete rádi za jakýkoliv nenáročný recept. A přesně takový tu jeden je.

Kuřecí maso patří k nejoblíbenějším druhům masa a to především u dětí. Je to hlavně z toho důvodu, že je lahodné, chutné a dětem jde dobře pokousat. Jestli se vám ale nechce péct klasické kuře normálně v troubě, ani nemáte chuť na smažená kuřecí prsíčka, vyzkoušejte tento recept na pečená kuřecí stehna s různou zeleninou.

Co budete potřebovat

  • 600 g kuřecích stehen
  • 400 – 500 g bílého zelí
  • 200 g rýže
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 300 ml vody
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • lžička papriky
  • 2-3 stroužky česneku
  • sůl a pepř dle chuti
  • 2 lžíce oleje

Nic na tom není

Kuřecí stehna si prvně důkladně omyjte. Dejte si je do mísy, přidejte půl lžičku soli, pepře a papriky, namačkaný česnek, olej a všechno rukama řádně promíchejte. Rýži si také řádně omyjte, zelí nakrájejte nadrobno a mrkev nastrouhejte na velkém struhadle. Cibuli nakrájejte na tenké půlměsíčky. Zelí, rýži, cibuli a mrkev dejte do hluboké pánve. Přidejte sůl, pepř, papriku a dobře promíchejte.

A je skoro hotovo

Vodu smíchejte s rajčatovým protlakem a směs nalijte do pánve. Znova promíchejte a nakonec do ní vložte i maso. Všechno dejte do plechu na ten překryjte alobalem. Vložte plech do trouby, kterou si předem vyhřejte na 180 stupňů a pečte přibližně 45 – 60 minut. Po této době alobal oddělejte a plech nechte ještě aspoň 10 minut v troubě.

Po upečení už pokrm jen posypte nakrájeným zelím a podávejte horké. Nejlépe totiž chutná přímo vytažené z trouby. Uvidíte, že z tohoto pokrmu budou nadšeni naprosto všichni a dětem bude také chutnat. Přejeme vám dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]