Máte zbytek kuřecích prsíček a pár brambor? Pak máte o večeři postaráno! Pak si musíte zapamatovat tento recept

Delikatesní chuť brambor se kříží s kuřecím masem a je doladěna zapečeným sýrem dle vašeho výběru. S tímto receptem si nemusíte dělat starosti a potěší každého.

Máte chuť na menší změnu a chcete zkusit na oběd něco nového? Nebo nevíte, čím byste potěšili návštěvu a klasické knedlo vepřo zelo vám přijde až moc obyčejné? Ať už to je jakkoliv, s tímto obědem neuděláte nikdy špatný krok vedle. Zachutná snad každému, budete jej mít rychle hotový a ani po finanční stránce vás moc nezruinuje.

Ingredience a postup přípravy kuřecího masa

Na přípravu pokrmu budete potřebovat:

  • Jedno kuřecí prso
  • Jedno vejce
  • Tři větší brambory
  • Jednu střední cibuli
  • Dvě lžíce hladké mouky
  • Tvrdý sýr dle vašich chutí a preferencí
  • Sůl dle potřeby
  • Pepř dle potřeby
  • Rostlinný olej dle potřeby
  • Nůž
  • Krájecí desku
  • Dvě hluboké mísy
  • Cedník
  • Struhadlo
  • Vařečku
  • Pánev

Vezměte si kuřecí maso a důkladně jej opláchněte, než se vrhnete na jeho zpracování nožem. Poté ho zbavte všeho nevhodného, jako jsou například žilky a různé blanky. Nyní budete hodně krájet, nejprve maso zpracujte na tenké proužky, které následně krájejte pořád dokola na co nejmenší částečky. Je to důležité, jelikož těsto by mělo být co nejvíce jednolité.

Přípravy nejsou nic náročného a nezaberou moc času

Zpracované maso nyní vložte do hluboké mísy a mírně posolte a opepřete. Nyní přicházejí na řadu brambory. Ty důkladně opláchněte a oloupejte. Po tomto kroku si vezměte struhadlo a nakrájejte je na malé proužky. Vezměte si druhou misku, do které vložíte brambory, zasypete je solí a počkáte, než se nasáknou chutí. Během tohoto procesu z nich vyteče voda, kterou můžete scedit s pomocí cedníku.

Poté je můžete přidat k masu do mísy. Cibuli oloupejte a nakrájejte opět na co nejmenší částice, aby vám v těstu nedělala neplechu. Klidně se nebojte znovu použít struhadlo.

Ke všemu přidejte jedno vajíčko a s pomocí vařečky promíchejte, aby se všechny suroviny spojily dohromady. Přidejte dvě lžíce mouky a finálně zamíchejte. Na pánev si nalijte trochu rostlinného oleje a rozehřejte jej, poté celou směs do pánve vložte.

Rozprostřete ji do tvaru placky a dejte na pánev pokličku, nechejte smažit okolo patnácti až dvaceti minut. Placku poté obraťte na druhou stranu a vyčkejte dalších patnáct minut. Na závěr, tedy posledních cca pět minut, celou placku posypejte nastrouhaným tvrdým sýrem. Ten se za tu dobu zapeče a máte hotovo, můžete okamžitě podávat. Na talíři se nebojte placku dozdobit třeba nadrobno nasekanou petrželkou.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]