Kuřecí masíčko ve dvou marinádách: Velmi jednoduchý a vynikající pokrm se zlatohnědou kůrčičkou. Stačí přidat tuto ingredienci

Tento pokrm vás svou chutí zaujme natolik, že zmizí ze stolu dříve, než se stihnete rozkoukat. Díky pár surovinám se chuť obyčejného kuřete zcela změní.

Pokud milujete kuřecí maso, ale bojíte se, že když ho připravíte, tak bude vysušené, vyzkoušejte tento jednoduchý pokrm. Připravíte si dvě marinády, ve kterých maso naložíte a uvidíte, jak šťavnaté maso vám vznikne. A potom přidáte na konci ještě kondenzované mléko a získáte velmi voňavý a chutný pokrm. Opravdu to vyzkoušejte.

Co budete potřebovat

Na přípravu tohoto pokrmu nebudete potřebovat moc ingrediencí. Nejdůležitější jsou ingredience na marinádu, protože na ní celý tento pokrm stojí. Co tedy budete potřebovat?

  • 1,5 kg kuřete
  • 150 ml zakysané smetany
  • 30 g kondenzovaného mléka
  • 10 g hořčice
  • sůl, pepř, bazalka a koření dle chuti
Fotografie: Pexels

Postup na marinádu je snadný

Nejprve si smíchejte zakysanou smetanu se solí a pepřem, bylinkami, kořením podle vaší chuti. Přidejte hořčici a kondenzované mléko, míchejte do hladka. Maso si nakrájejte na kousky, smíchejte ho s marinádou, zakryjte potravinářskou fólií a dejte ho přes noc marinovat do lednice. Maso můžete připravovat na grilu nebo v troubě. Pokud nemáte čas, stačí maso marinovat pouze 2 hodiny.

Na grilu nebo v troubě můžete péct maso s houbami, cibulí, bramborami a různou zeleninou. Záleží jen na vás, co do tohoto pokrmu ještě přidáte. Základ je totiž skvělé marinované maso, a to už máte. Je to ideální pokrm pro letní piknik, takže se rozhodně více hodí, když ho budete dělat na grilu. Opravdu to vyzkoušejte, stojí to za to. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*