Kamarádka z Moravy mě naučila unikátní recept na salát, který její rodina dědí již 3. generaci

obrácený salát

Saláty mnoho lidí odrazují hlavně proto, že mají pocit, že se nejedná o plnohodnotný pokrm. Opak je ale pravdou, během chvilky si dokážeme připravit rychlou a chutnou večeři, která zasytí celou rodinu.

Saláty jsou ideální jako univerzální pokrm. Hodí se totiž nejen jako předkrm před hlavním chodem, můžeme si jej připravit jako chutnou svačinu nebo lehkou letní večeři. Pro tělo jsou velmi prospěšné, dodávají mu potřebné vitamíny a minerály. Proto bychom se rozhodně jejich přípravě a konzumaci neměli vyhýbat.

Ingredience potřebné a přípravu rychlého a chutného salátu:

  • 200 gramů uzených kuřecích prsou
  • 80 gramů tvrdého sýra
  • 1 středně velké rajče
  • 2 vejce
  • 4 polévkové lžíce majonézy
  • sůl, pepř, zelená cibulka

Salát připravený během minutky

Unikátností tohoto salátu je jeho jedinečné vrstvení. Díky tomu bude výsledný pokrm nejen velmi chutný, ale při prvním pohledu také zaujme svým vzhledem. Nejedná se totiž o mísu zamíchaných ingrediencí. Nejprve budeme potřebovat nahrubo nastrouhaný sýr. Ten umístíme na dno připravené misky a potřeme jej majonézou.

salát s masem

Obdobné vrstvení jako u oblíbených lasagní

Další vrstvou, kterou do misky umístíme, jsou nakrájená rajčata. Ty následně také osolíme, opepříme a posypeme nakrájenou zelenou cibulkou. Vejce si uvaříme natvrdo a necháme vychladit. Kuřecí maso je zapotřebí nakrájet na malé kostičky, poté jej rozprostřeme na vrstvu rajčat. Tuto vrstvu opět potřeme majonézou.

chutný salát

Vydatný a mňamózní salát: Mizí ze stolu rychlostí blesku. Smíchejte jen vejce, sýr, majonézu dalších 2 ingrediencí

obrácený salát vrstvy

Salát podáváme vychlazený, ideální přílohou je pečivo

Na vrstvu masa umístíme na hrubém struhadle nastrouhaná vajíčka, která opět potřeme majonézou. Hotový pokrm umístíme minimálně na 30 minut do chladničky. Před servírováním je zapotřebí celou misku otočit dnem vzhůru, aby byl výsledný pokrm lahodný a připravené vrstvy se obrátili. Je dobré do mísy ještě před vrstvením umístit potravinářskou folii, ta nám konečný krok značným způsobem ulehčí.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*