Tento recept na krájené kotlety z kuřecího masa si zamilujete

Pokud vás již omrzely klasické smažené kuřecí řízky, můžete zkusit něco úplně nového. Tento recept je nejen jednoduchý a rychlý, ale zároveň s ním potěšíte každého, kdo ochutná.

Určitě vás neláká v létě trávit hodně času v kuchyni vařením, ještě, když bývají taková vedra. Přesto se ovšem lahodných pokrmů vzdávat nemusíte. Tyto nasekané kotlety tvarované do řízečků připravíte mrknutím oka a sníte je ještě rychleji. Navíc nejsou ani moc těžké na strávení, a tak si můžete naprosto bez výčitek na této krémové dobrotě pochutnat.

Ingredience a postup přípravy

Budete potřebovat:

  • 350 gramů kuřecích prsou
  • Jedno vejce
  • Jednu polévkovou lžíci pšeničné mouky
  • 100 gramů řeckého jogurtu (pokud nemáte žádný neslazený jogurt, můžete jej nahradit zakysanou smetanou)
  • 30 gramů jarní zelené cibulky
  • Sůl dle chuti
  • Mletý pepř dle chuti
  • Slunečnicový olej dle potřeby
  • Nůž
  • Velkou mísu
  • Menší mísu
  • Pánev s pokličkou

Jako první věc bude potřeba zpracovat kuřecí maso. Prsa řádně omyjte a odkrojte z nich veškeré nedokonalosti. Následně je zpracujte do podoby malých kostiček a vložte je do větší mísy. Osolte tak, jak jste zvyklí dochucovat. Následně mísu odložte stranou a připravte si směs z jogurtu.

Vezměte si menší mísu a do ní postupně vložte řecký jogurt, rozklepnuté vejce a černý pepř dle chuti. Vše důkladně promíchejte, nalijte směs do velké mísy s kuřecím masem a vše zamíchejte ještě jednou. Vezměte si jarní cibulku, pořádně ji opláchněte a nakrájejte na drobná kolečka.

Tomuto krémovému pokrmu neodoláte

Ta nasypejte do kuřecí směsi a už jen přidejte mouku, následně můžete znovu a tentokrát naposledy vše dohromady zamíchat. Pokud nikam nespěcháte, rozhodně bude lepší nechat směs chvíli odležet, třeba na takovou hodinku dvě. Maso se hezky nasákne chutí a zážitek z výsledného pokrmu bude o to intenzivnější. Samozřejmě ovšem nevadí, jestliže na odložení masa nemáte čas.

Jako poslední krok si vezměte rostlinný olej, nalijte jej na pánev a pomalu rozehřejte. Lžící naberte směs, čímž vytvoříte malou placičku, kterou následně dejte smažit. Jakmile takto pánev naplníte, přikryjte ji pokličkou a nechejte placičky z každé strany opékat okolo tří minut. Podávat můžete s brambory na jakýkoliv způsob. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]