Neuvěřitelně měkké a šťavnaté kuře z kefírové marinády jako od babičky: Nový způsob, jak si vychutnat kuřecí maso

kuřecí maso

Milovníci kuřecího masa jistě ocení více možností, jak jej připravovat. Díky tomuto receptu si můžete udělat pečené kuřecí kousky tak, aby nebyly vysušené a zároveň byly krásně měkké.

Kuřecí maso lze připravovat mnoha způsoby, jedná se o dietní surovinu, a navíc bohatou na bílkoviny a další užitečné látky pro lidské tělo. Pokud kuřecí maso také rádi připravujete, můžete jej zkusit doma udělat podle tohoto receptu a uvidíte, že se vám podaří upéct krásně měkké kuřecí kousky, které budou šťavnaté.

Ideální jídlo pro rodinné obědy či večeře

Každému člověku se občas stane, že vůbec netuší, co si má dát k jídlu. Mnoho osob v takových chvílích sahá po telefonu, aby si mohli jídlo objednat. Pokud ale nechcete utrácet hodně peněz za klasická jídla, která byste si doma připravili mnohem levněji, zkuste si raději zajet do obchodu nebo se podívat do lednice, zda nemáte kuřecí stehna či jinou část kuřecího masa. Tento recept si zamilujete už jen z toho důvodu, že nepotřebujete mnoho přísad, neutratíte moc peněz a příprava je velmi jednoduchá.

Suroviny, které budete potřebovat

Na přípravu tohoto pokrmu si připravte následující suroviny:

  • kuřecí stehna
  • kefír
  • 8 ks stroužků česneku
  • sůl podle chuti
  • mletá sladká paprika

kuřecí stehna s kořením

Přípravu tohoto jídla zvládne každý

Jelikož se kuřecí maso nikdy nepřipravuje příliš složitě, stejně tomu bude i u tohoto receptu. Nachystejte si suroviny, které jsou k tomuto receptu potřeba a poté vyndejte kuřecí stehna z obalu. Ty následně omyjte pod tekoucí vodou a položte je do misky. Následně do misky přilijte kefír a stehna v něm hezky namáčejte ze všech stran. Následně do mísy prolisujte česnek, osolte podle chuti a přisypte mletou sladkou paprikou.

kuřecí stehna v marinádě

Vše promíchejte a nechte maso v marinádě

Jelikož už máte všechny potřebné ingredience v jedné misce, můžete vše promíchat. Dávejte pozor, aby vám omáčka nevytékala ven z mísy při míchání. Poté nechte maso v této marinádě několik hodin a uložte mísu se surovinami do lednice. Ideální je, když kuřecí maso necháte v marinádě klidně několik hodin, tím natáhne více chuti a po dopečení bude ještě lepší.

kuřecí stehna na plechu

Pečení kuřecích stehen

Jakmile budou kuřecí stehna v marinádě několik hodin, můžete je poté vyndat z lednice a připravte si vše na pečení. Vezměte si plech a na něj postupně vyložte všechna kuřecí stehna. Nakonec si předehřejte troubu na 220 °C a kuřecí stehna dejte péct asi na 1 hodinu. Pokud byste chtěli, můžete dát pod kuřecí stehna pečící papír, aby se následně plech lépe umýval. Po dopečení můžete kuřecí stehna ihned podávat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*