Výtečné kuřecí řízko-placky s cuketou. I z malého množství masa připravíte velké množství placek. Manžel je zbožňuje

Tvarování masa

Výborné pečené kuřecí placky s cuketou. Skvělé jako zobání, když přijde návštěva nebo jako oběd, když není čas cokoliv vymýšlet.

Pokrm, kdy se cuketa smíchá s kuřecím masem, je znám již od 18. století. Dodnes je velmi aktuální a lidé ho mají rádi hlavně kvůli své nenáročnosti. Jednou z jeho předností je bezpochyby to, že cuketa zvýší objem, po smíchání s masem, a nejde nijak cítit. Tudíž můžete z menší dávky masa udělat velké množství placek. Placky můžete udělat jakkoli velké, každý má rád jinou velikost. Navíc na zobání pro hosty je nemůžete udělat tak velké, jako když je chystáte na oběd.

Potřebné suroviny na přípravu

  • 800 gramů kuřecího masa
  • 260 gramů cukety
  • 115 gramů cibule
  • 1 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • kopr (dle chuti)
  • 10 gramů strouhanky
  • 45 gramů zakysané smetany
  • sůl a pepř (dle potřeby)
  • 1 čajová lžička sušeného česneku
  • ½ lžičky mleté papriky
  • ¼ čajové lžičky kurkumy
  • 2-3 polévkové lžíce olivového oleje

ingredience v míse

Postup přípravy

Cukety přidejte klidně i více, ať máte více masové směsi. A pokud zrovna neholdujete čerstvému česneku, klidně ho tam nedávejte. Postačí klidně i jenom ten sušený. I množství ostatního koření si můžete upravit podle sebe, nemusíte tam dávat kurkumu, pokud ji nemáte rádi. Ani použití mleté papriky není úplnou nutností.

cuketové válečky

Cuketu si řádně umyjte a na jemném struhadle nastrouhejte. Následně ji osolte a nechte chvíli odpočinout. Mezitím si pomelte maso najemno. Cuketa pustí po osolení vodu, tu vymačkejte a přidejte k masu. Ke směsi přidejte vejce, strouhanku, zakysanou smetanu a nasekaný kopr. Nezapomeňte směs řádně osolit a opepřit, přidejte vylisovaný česnek, sušený česnek, kurkumu a papriku. Vše pořádně promíchejte. Směs následně rozmixujte do hladka.

Pečené maso

Na plech dejte pečící papír. Z rozmixované směsi vytvořte placky libovolné velikosti. Dejte je na plech a potřete olivovým olejem. Dejte je péct do předehřáté trouby na 180 °C, na zhruba 30 minut. Po upečení je můžete ihned podávat, jsou skvělé jak teplé, tak i studené. Pokud se je rozhodnete připravit si je dopředu, tak vám v lednici vydrží i týden. Jenom tu syrovou směs si můžete připravit dopředu a upéct placky, až se vám to bude hodit.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*