Zbytky kuřecího masa zalijte omáčkou a strčte na 30 minut do trouby. Dokonce i levnější kupované maso bude šťavnaté jako to drahé od řezníka

Kuřecí maso patří k nejoblíbenějším druhům masa, a to zejména u dětí. Ale mnohdy je velice těžké ho připravit tak, aby chutnalo opravdu dobře.

Asi každý ví, že kuřecí řízek je normálně velice suchý a ne moc chutný, pokud je na pánvi až moc dlouho. Samozřejmě, že správně připravené kuřecí maso je naprostá lahůdka, ale někdy je těžké ho připravit tak, aby chutnalo každému. S tímto problémem vám určitě dokáže pomoci tento recept, který jakmile vyzkoušíte, už nebudete chtít kuřecí maso dělat jinak.

Co budete potřebovat

  • 2 ks kuřecích prsou
  • 100 ml jakékoliv smetany, ale nejlepší je min 33%
  • 2 vejce
  • 1 rajče
  • 60 g sýra
  • italské bylinky, sůl a pepř
Fotografie: Pixabay

Je to velice jednoduché

Nejprve si maso omyjte a osušte papírovými utěrkami. Nakrájejte ho na malé kousky a vložte do zapékací misky. V misce si smíchejte vejce, smetanu a všechno koření se solí. Pokud chcete, můžete použít i zakysanou smetanu. Takto připravenou omáčkou přelijte maso v zapékací misce a pořádně to promíchejte, aby se omáčka rovnoměrně rozprostřela.

Už budete mít skoro hotovo

Rajče si nakrájejte na tenké plátky a ty dejte na kuřecí maso s omáčkou. Sýr si na hrubém struhadle nastrouhejte a posypte jím rajčata. Čím více sýru, tím líp. Troubu si dejte předehřát na 200 stupňů. Jakmile bude vyhřátá, vložte do ní zapékací mísu a pečte přibližně 35 minut. Tento pokrm se skvěle hodí pro každodenní oběd i na slavnostní stůl.

Co se týče omáčky, můžete do ní přidat jakékoliv koření, záleží pouze na vaší chuti. Jako přílohu můžete udělat například šťouchané brambory, ale skvělá bude také rýže. Můžete se spolehnout na to, že všichni budou z tohoto receptu nadšení. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]