Nejrychlejší líná svačina s tajnou ingrediencí: Snazší recept na vyšperkované tousty už nenajdete

pečené toasty

Pro spoustu lidí je snídaně nejdůležitějším jídlem celého dne. Díky tomuto jednoduchému a skvělému receptu připravíte lahodnou snídani, ze které se nají celá rodina.

Hodně lidí se snaží o to, aby každý den byla na jejich stole kvalitní a vydatná snídaně. Pro spoustu z nich je to základem celého jejich dne a neumí si bez tohoto pokrmu svůj svět představit. Někomu však někdy dojde inspirace k tomu, co pro svou rodinu na ranní stůl přichystat. Díky tomuto receptu by se to však mohlo radikálně změnit.

Co budete potřebovat

  • 260 g toastového chleba
  • 300 g čedaru
  • 6 polévkových lžic majonézy
  • 2 rajčata
  • 400 g šunky
  • 6 polévkových lžic rajčatové omáčky
  • 15 oliv
  • 1 lžička oregana

Toustový chléb

Stačí zapékací mísa

Vezměte si zapékací mísu a potřete jí asi třetinou rajčatové omáčky. Následně na její dno vyskládejte krajíce toastového chleba, které pomažte majonézou. Poté na ně přidejte vrstvu šunky, kterou ještě pokryjte plátky čedaru. Umyjte a osušte rajčata a nakrájejte je na kolečka. Jedno rajče pak rozprostřete na plátky sýru.

Tousty

Domácí chleba a mřížka

Recept vesnických pekařů nahradí kupované pečivo lehoučkým domácím chlebem. Hned pochopíte proč

Vytvořte další vrstvu

Okolo rajčat ještě položte plátky nakrájených oliv a začněte s druhou vrstvou. Vrchní vrstvu opět vyskládejte plátky toastového chleba. Ty následně potřete zbytkem rajčatové omáčky a majonézy. Poté na omáčky rovnoměrně rozprostřete zbytek šunky, kterou pokladete čedarem, zbytkem rajčat a oliv.

Snídaně

Vše dejte zapéct

Předehřejte si troubu na 180 °C. Zapékací mísu do rozehřáté trouby dejte přibližně na 15 minut, aby se vám důkladně roztekl veškerý sýr. Po uplynutí této doby hotový pokrm vyjměte z trouby a můžete servírovat. Tato lahodná snídaně je ideálním pokrmem k ranní kávě či čaji a výborně nastartuje váš den.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]