Strýc z venkova mi ukázal recept na lahodného falešného zajíce, který je hotový během chvíle

Falešný zajíc

Německá kuchyně je velmi všestranná a kreativitě se v ní meze rozhodně nekladou. Jídla, která z této kuchyně pochází, jsou velmi bohatá nejen na zeleninu, ale také na kalorie.

Velmi často se v německé kuchyni setkáváme s tím, že klasický recept vezmou a doplní jej o své vlastní a typické ingredience. Díky tomu z klasického a známého receptu udělají originální pokrm, který je nejen velmi chutný, ale také snadný na podávání. Jedním z typických pokrmů německé kuchyně je falešný zajíc a i když si jej každá hospodyňka upravuje po svém, původní recept je stejný.

Ingredience potřebné na přípravu falešného zajíce:

  • 50 gramů uzeného vepřového bůčku
  • 200 gramů kuřecího filetu
  • 500 gramů mletého hovězího masa
  • 7 vajec
  • 20 gramů chleba
  • 1 polévková lžíce škrobu
  • 150 mililitrů mléka
  • 200 gramů špenátu
  • 20 gramů slaniny
  • sůl, černý pepř (mletý)
  • 250 gramů cibule
  • 1 čajová lžička másla
  • 20 gramů pšeničné mouky
  • hovězí vývar
  • 1 polévková lžíce cukru
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy

Dva druhy masa nám zajistí úspěch

Vezmeme si 3 plátky chleba, které nejprve zbavíme kůrky a poté namočíme do chleba. Jakmile chléb nasaje mléko, vymačkáme jej a spolu s mletým masem umístíme do mlýnku na maso. Stroj necháme kombinaci masa a chlebu zpracovat a vrhneme se na kuřecí maso. To si spolu se sádlem nakrájíme na malé kostičky a odložíme stranou.

Falešný zajíc

Špenátová směs snadno a rychle

Na pánev umístíme špenát a to spolu se slunečnicovým olejem. Tuto kombinaci dusíme do té doby, dokud se tekutina z pánve neodpaří. Je zapotřebí špenát také dochutit, a to solí a pepřem. Takto připravenou směs přendáme z pánve na talíř a dáme stranou. Mleté maso osolíme, opepříme a smícháme se 3 žloutky. Poté k němu přidáme také maso kuřecí a kostky sádla.

Falešný zajíc

Pečlivě zabalenou ruličky uvaříme

Z bílků, které nám zbyly, si vyšleháme pěnu, kterou přidáme ke špenátu. Připravíme si potravinářskou fólii, na kterou nejprve rozprostřeme slaninu, na ní připravenou směs masa a jako poslední vrstvu špenátové směsi. Na špenát přijde ještě řada vařených vajec, následně maso zarolujeme tak, aby nám vznikl váleček. Takto připravený pokrm umístíme do trouby a pečeme jej po dobu 45 minut na 200 stupňů.

Sekaná se špenátem

Tohle unikátní spojení omelety a sekané je v naší rodině hitem. Rychlý recept mě naučil strýc šéfkuchař

Falešný zajíc

Aby byl pokrm vláčný, uděláme si omáčku

K připravenému masu doporučujeme podávat také cibulovou omáčku. Tu si připravíme jednoduše, na pánvičce zpěníme najemno nakrájenou cibuli, kterou zasypeme hladkou moukou. Tuto směs smažíme 3 minuty, poté ji zalijeme horkým vývarem, dochutíme cukrem, solí, pepřem a citronovou šťávou. Na závěr přimícháme také zakysanou smetanu a můžeme podávat.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*