Slané palačinky připravené z mletého masa

Palačinky jsou oblíbeným pokrmem dětí a to hlavně proto, že se připravují sladké. Dají se ale připravit i na slaný způsob a to s mletým masem.

Když se řekne palačinka, každý z nás si vybaví sladkou placku stočenou do ruličky a k ní velké množství šlehačky. Takto ale palačinka nemusí vypadat pokaždé. Palačinky mohou být také slané a to s obsahem sýra, špenátu nebo dokonce masa. Takto se obvykle připravují palačinky zapečené.

V následujícím receptu se ale podíváme na to, jak lze maso zakomponovat samotného těsta. Na této verzi palačinek si pochutná i dospělý strávník a potěší tím každou návštěvu. 

Neobvykle jednoduchý a zároveň chutný recept

Pokud nám v lednici zůstalo mleté maso a nevíme jak ho spotřebovat, není nic jednoduššího než si připravit lahodné palačinky. Na jejich přípravu budeme potřebovat obvyklé ingredience.

Mezi ty patří 200 mililitrů mléka, 200 mililitrů jogurtu, 250 gramů mletého masa, 1 vejce, 4 lžíce hladké mouky, 3 stroužky česneku a prášek na pečení. Na dochucení si připravíme koření, které zahrnuje sůl, tymián, a v případě pikantní verze receptu také chilli koření. 

V menší misce si nejprve smícháme tekuté suroviny, tedy mléko a jogurt. Postupně do směsi přidáme mleté maso, vejce, rozmačkaný česnek, chilli, tymián, sůl a prášek do pečiva. Jako poslední ingredienci do mísy postupně nasypeme mouku a za pomoci metly si vytvoříme hladké těsto. To dostatečně promícháme, aby bylo vzdušné. Jedině tak dosáhneme toho, že naše palačinky budou ve výsledku jemné a chutné. 

Palačinky jednoduše osmažíme na pánvi

Následující postup je již stejný, jako kdybychom připravovali klasické palačinky. Na sporák umístíme pánev, do které nalijeme dostatečně množství slunečnicového oleje. Pomocí naběračky se nabereme malé množství těsta a to rozprostřeme na pánvi.

Můžeme zvolit velikost jako u klasických palačinek, mnohem lepším řešením ale jsou palačinky menší. Na jedné pánvi jich najednou můžeme připravit až 6 kusů. Jednotlivé palačinky opečeme z obou stran a důkladně kontrolujeme, aby nedošlo k jejich připálení. 

Jakmile jsou palačinky hotové, jednoduše je z pánve vyjmeme a umístíme na talíř s papírovým ubrouskem. Na pánev následně dáme další těsto na tvorbu dalších palačinek.

Uvedené množství ingrediencí vystačí na jídlo pro 4 členů rodinu, jednoduše z těsta uděláme zhruba 12 stejně velkých placek. Díky tomu, že těsto obsahuje jogurt, jsou výsledné palačinky velmi jemné. Budou se nám doslova rozpadat na rtech a výsledná chuť bude potěšením pro naše chuťově pohárky. Recept je velmi oblíbený i mezi jedinci, kteří mají problémy se zuby. 

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]